Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, întrebat dacă va promulga legea care prevede redeschiderea pieţelor, că actul normativ nu a ajuns încă la el. Potrivit datelor afişate pe site-ul Camerei Deputaţilor actul normativ adoptat pe 10 noiembrie a fost trimis la promulgare pe 12 noiembrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Legea pentru redeschiderea pieţelor nu a ajuns la mine”, a afirmat Klaus Iohannis, întrebat la finalul vizitei de luni la Spitalul Universitar de Urgenţă din Capitală, dacă va promulga acest act normativ.

Camera Deputaţilor a adoptat pe 10 noiembrie legea aprobarea ordonanţei de urgenţă a Guvernului 78/2019 privind modificarea unor acte normative şi stabilirea unor măsuri în domeniul agriculturii, precum şi pentru aprobarea unor măsuri fiscal-bugetare. Un amendament al lui Marcel Ciolacu şi senatorul PSD Daniel Zamfir admis în forma votată a actului normativ prevede ca pieţele în spaţii închise, târgurile, bâlciurile, pieţele mixte şi volante şi talciocurile să rămână deschise în perioada stării de alertă, cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară.

Potrivit site-ul Camerei Deputaţilor legea a fost trimisă la promulgare pe data de 12 noiembrie.

Şeful statului precizat pe 10 noiembrie, întrebat despre subiect, că faptul că Guvernul decide ceva şi „majoritatea pesedistă” din Parlament hotărăşte altceva, doar din motive politicianiste, este încă un argument că alegerile legislative trebuie să aibă loc la termen şi anume pe 6 decembrie.

„Chestiunea pieţelor este una care a adus la destul de multe dezbateri şi în spaţiul public. Eu cred că măsura luată de Guvern este una justă, fiindcă sper că toată lumea a înţeles, nu se închid toate pieţele, se închid doar pieţele care funcţionează în spaţii închise, unde nu pot fi garantate măsurile de protecţie a vânzătorilor şi a cumpărătorilor. Deci, pieţele în aer liber vor funcţiona în continuare. Această măsură nu este una nelimitată, este limitată în timp. Aceste măsuri au fost luate acum, doar pentru câteva săptămâni, însă faptul că Guvernul hotărăşte ceva şi majoritatea pesedistă din Parlament, fără să se documenteze, doar din motive politicianiste hotărăşte inversul, este încă un argument pentru care trebuie să facem alegeri la termen. Nu se poate să se funcţioneze aşa. Suntem în plină criză sanitară. Guvernul împreună cu experţii hotărăsc anumite măsuri, PSD din Parlament doar să arate că este acolo cu mulţi parlamentari hotărăşte inversul, ori aşa gestiunea va fi cu siguranţă una complicată şi nu este ceea ce îşi doresc românii. Românii îşi doresc o guvernare care este sprijinită de Parlament pentru ca să fie cât se poate de eficientă”, a subliniat atunci preşedintele Iohannis.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.