Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, după şedinţa CSAT, că se impune creşterea procentului din PIB alocat cheltuielilor de Apărare de la 2%, cât este în momentul de faţă, la 2,5% şi realizarea independenţei energetice a României.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele a afirmat că actuala criză arată că sunt necesare noi acţiuni consolidate ale României, pe două dimensiuni, două obiective strategice. 

”În primul rând este nevoie de creşterea capacităţii de apărare a statului român. În acest sens, consider că se impune creşterea procentului din PIB alocat cheltuielilor de apărare de la 2%, cât este în prezent, la 2,5%. 

”În al doilea rând, se impune realizarea independenţei energetice a României, în principal prin dezvoltarea energiei regenerabile şi nucleare civile”, a spus şeful statului. 

El a arătat că, ”pentru îndeplinirea acestor obiective strategice, vor fi necesare decizii politice şi trebuie puse în aplicare planuri de acţiune concrete la nivelul instituţiilor competente”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.