Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, după ce Rishi Sunak a devenit în mod oficial al 57-lea premier Regatului Unit, că aşteaptă cu nerăbdare să lucreze cu acesta pentru consolidarea Parteneriatului Strategic.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Felicitări, Rishi Sunak, pentru numirea în funcţia de prim-ministru al Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord! Aştept cu nerăbdare să lucrăm împreună pentru consolidarea Parteneriatului nostru Strategic”, a scris Klaus Iohannis, marţi pe Twitter.

Rishi Sunak a devenit în mod oficial al 57-lea premier Regatului Unit, după ce regele Charles al III-lea i-a cerut marţi să formeze un nou Guvern, în urma demisiei lui Liz Truss.

Acesta este cel de-al treilea premier britanic din acest an, după Boris Johnson şi Liz Truss, cel mai tânăr premier din ultimii 200 de ani şi primul care nu este alb.

Sunak a plecat de la Palatul Buckingham, unde a fost primit de cître Charles al III-lea, şi a plecat la numărul 10 pe Downing Street, reşedinţa premierilor britanici.

El va începe imediat să lucreze la formarea unui Cabinet.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.