Preşedintele Klaus Iohannis a declarat luni, în cadrul ceremoniei de la Palatul Cotroceni de depunere a jurământului de către Ligia Deca, noul ministru al Educaţiei, că o naţiune fără un sistem de educaţie performant are puţine şanse în lumea de astăzi, care devine din ce în ce mai complicată. Şeful statului a mai spus că pachetul de legi ale educaţiei va trebui să ajungă cât se poate de repede în Guvern, iar Guvernul, prin vocea premierului, a declarat de la început, că va prelua această sarcină şi va lucra la acest pachet.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 
”Ne dăm seama cu toţii că, dacă vorbim despre educaţie, despre învăţământ, suntem într-un moment foarte important. Sunt încredinţat că proiectul România Educată nu doar că va merge mai departe, ci va merge mai departe cu noi energii şi cred, sper, cu noi susţineri atât din spaţiul politic cât şi din spaţiul învăţământului şi din spaţiul public la modul general”, a spus preşedintele Klaus Iohannis. 
 
El a continuat: ”Este realmente un proiect de ţară, de care România are foarte multă nevoie”. 
 
”O naţiune fără un sistem de educaţie performant are puţine şanse în lumea de astăzi, care devine din ce în ce mai complicată. 
 
Şeful statului a arătat că nu doar noul ministru are nevoie de încurajări şi de ajutor, de oameni buni profesionişti cu care să lucreze, ci întregul guvern, ”fiindcă pachetul de legi va trebui să ajungă cât se poate de repede în Guvern”.
 
Preşedintele Klaus Iohannis a mai spus că ”Guvernul, prin vocea premierului, a declarat de la început, că va prelua această sarcină şi va  lucra la acest pachet, în aşa fel încât să fie prezentat  Parlamentului un pachet coerent, modern, închegat care realmente pune bazele unui sistem de educaţie pentru secolul XXI în România”. 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.