Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat că este necesară o modernizare a Constituţiei, însă trebuie să existe un draft în Parlament cu aceste modificări, iar discuţiile cu privire la modificarea Legii fundamentale trebuie să fie unele aşezate pentru ca statul să poată funcţiona apoi mai bine.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Cred că, după atâţia ani, e nevoie de o îmbunătăţire, o modernizare a Constituţiei, însă nu îmi doresc să cădeţi în capcana discuţiilor de dragul discuţiilor. E o temă foarte importantă, foarte sensibilă, dar în acelaşi timp deschisă pentru tot felul de scenarii şi interpretări. Până nu avem un draft în Parlament nu putem vorbi despre asta. S-a vehiculat scenariul alegerilor anticipate, noţiunea nici nu există în Constituţie. Trebuie să clarificăm ce înseamnă alegeri anticipate, când şi cine declaşează alegerile acestea. Un ministru interimar poate sta 45 de zile, dar dacă criza durează 145 de zile ce facem? Rămânem fără Guvern? E absurd. Chiar poziţia preşedintelui, discuţia există de când am scăpat de comunism şi discuţia este vrem preşedinte ales de popor cu puteri multe sau vrem preşedinte ales de Parlament care are o poziţie mai degrabă protocolară. Deocambdată suntem în situaţia în care suntem. Preşedintele este ales de popor are atribuţiile pe care le are”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis, întrebat joi după vizită la Spitalul Clinic Colentina din Bucureşti, cu prilejul Zilei Internaţionale a Asistentului Medical dacă s-ar impune o discuţie despre modificarea Constituţiei.

El a mai spus că „această chestiune nu se poate tranşa de mass-media, ci de discuţiile din Parlament. Dar discuţia e una foarte complicată şi va duce la foarte multă învolburare în spaţiul public”.

„Da, e nevoie de anumite schimbări în Constituţie şi e nevoie de discuţii aşezate pentru a face statul să funcţioneze mai bine”, a completat şeful statului. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.