Preşedintele Klaus Iohannis a avut, joi, o convorbire telefonică cu preşedintele Republicii Arabe Egipt, Abdel Fattah El-Sisi, la solicitarea acestuia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, discuţia s-a axat pe criza epidemiologică generată de coronavirus şi pe modalităţile de cooperare pentru contracararea răspândirii acestuia.

”Cei doi şefi de stat au transmis condoleanţe pentru pierderile de vieţi omeneşti înregistrate în România şi în Republica Arabă Egipt, precum şi urări de însănătoşire grabnică celor infectaţi. De asemenea, Preşedintele Klaus Iohannis şi Preşedintele Abdel Fattah El-Sisi au discutat despre modalităţile de cooperare pentru soluţionarea globală a crizei. În cadrul convorbirii, a fost subliniată dinamica foarte bună a relaţiilor bilaterale, Preşedintele României amintind vizita oficială a Preşedintelui Republicii Arabe Egipt de anul trecut, precum şi întâlnirea  din marja primului Summit între Uniunea Europeană şi Liga Statelor Arabe (24-25 februarie 2019, Sharm El-Sheikh)”, a transmis Administraţia Prezidenţială.

Potrivit sursei citate, preşedintele Klaus Iohannis l-a asigurat pe omologul egiptean de sprijinul său pentru continuarea aprofundării cooperării bilaterale, în toate domeniile de interes comun, în special în cel economic, Egiptul reprezentând principalul partener economic al României din Africa şi Orientul Mijlociu.

”În acest context, a fost abordată măsura luată de autorităţile române privind suspendarea temporară a exportului de grâu pentru statele din afara Uniunii Europene. Preşedintele României a subliniat că măsura a fost aplicată pentru o perioadă redusă de timp, fiind  menită să asigure securitatea alimentară naţională. Preşedintele Klaus Iohannis a evidenţiat faptul că România este interesată să continue exportul de grâu în Egipt, ca parte a consolidării relaţiilor economice dintre cele două ţări”, a mai transmis Administraţia Prezidenţială.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.