Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, marţi, un meaj de condoleanţe preşedintelui Franţei, Emmanuel Macron, după decesul a 13 militari francezi într-o coliziune a două elicoptere.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am aflat cu profund regret despre moartea a treisprezece soldaţi francezi, aflaţi în timpul unei misiuni de luptă în Mali împotriva teroriştilor jihadişti. Îmi exprim convingerea că pierderea de vieţi omeneşti nu reprezintă doar un act de sacrificiu suprem al celor treisprezece militari, ci o dovadă că în lupta împotriva terorismului este nevoie de un angajament puternic, pentru a-l combate în mod eficient.  Aş vrea să amintesc, cu această ocazie, contribuţia României, care, alături de Franţa, participă la operaţiunile MINUSMA cu 120 de militari şi patru elicoptere, dovedind, şi în acest context, ataşamentul pentru promovarea păcii şi securităţii la nivel internaţional”, se arată în mesajul preşedintelui României

Totodată, Klaus Iohannis a transmis condoleanţe preşedintelui Emmanuel Macron, familiilor îndoliate şi întregului popor francez.

Treisprezece militari francezi din cadrul Forţei Barkhane au murit în Mali, într-o coliziune accidentală între două elicoptere, în timpul unei operaţiuni de luptă împotriva jihadiştilor, a anunţat marţi Palatul Elysée.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.