Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, marţi, un mesaj de condoleanţe preşedintelui Albaniei, Ilir Meta, după cutremurul de magnitudinea 6,4 care a avut loc marţi dimineaţă. 13 persoane au murit şi câteva sute au fost rănite, operaţiunile de căutare a victimelor fiind în plină desfăşurare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Cu profundă tristeţe am aflat despre cutremurul devastator din ţara dumneavoastră, soldat cu pierderi de vieţi omeneşti şi sute de persoane rănite. În aceste momente de grea încercare pentru poporul albanez, doresc să adresez în numele meu şi al României condoleanţe familiilor victimelor şi urări de grabnică recuperare pentru cei răniţi.”, se arată în mesajul Preşedintelui României”, a transmis Klaus Iohannis preşedintelui Albaniei.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, preşedintele Klaus Iohannis a exprimat, totodată, întreaga solidaritate a României cu Republica Albania şi a menţionat faptul că ţara noastră a trimis o echipă de căutare-salvare în zonele afectate.

Două aeronave ale Forţelor Aeriene care trasportă echipa de căutare-salvare RO-USAR din cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, cu echipamente şi tehnică de intervenţie, au plecat de la Bazei 90 Transport Aerian.

Echipa, alcătuită din 52 de specialişti, cu tehnica specifică, va executa misiuni de căutare-salvare a persoanelor surprinse sub dărâmături în zona afectată de seismul produs în dimineaţa zilei de marţi, 26 noiembrie.

Bilanţul provizoriu al seismului de 6,4 grade arată că 13 persoane au murit şi câteva sute au fost rănite, operaţiunile de căutare-salvare fiind în plină esfăşurare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.