Preşedintele Klaus Iohannis l-a primit luni pe ministrul Afacerilor Externe al Serbiei, Nikola Selaković, cu prilejul vizitei pe care acesta o efectuează la Bucureşti. Şeful statului a subliniat importanţa dinamizării dialogului bilateral, inclusiv printr-o intensificare a cooperării în plan sectorial, în diverse domenii de interes comun, precum comerţul reciproc, infrastructura, energia, educaţia şi cultura. În context, Preşedintele Klaus Iohannis a apreciat semnarea recentă a acordului între cele două Guverne privind stabilirea conexiunii autostrăzii Timişoara - Moraviţa şi drumul de mare viteză Belgrad - Vatin.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De asemenea, „Preşedintele României a salutat semnarea în cursul acestei zile, de către şefii diplomaţiilor celor două ţări, a Acordului între Guvernul României şi Guvernul Republicii Serbia privind acordarea dreptului de proprietate asupra clădirii „Luceafărul” României, respectiv a Acordului între Guvernul României şi Guvernul Republicii Serbia privind cooperarea în domeniile educaţiei, ştiinţei, culturii, mass-media, tineretului şi sportului”, arată comunicatul de presă al Administraţiei Prezidenţiale.

În planul integrării europene, inclusiv în contextul recentei reuniuni la nivel înalt UE-Balcanii de Vest care s-a desfăşurat la Bruxelles, în data de 23 iunie 2022, Preşedintele Klaus Iohannis a reiterat sprijinul României în cadrul procesului de integrare europeană, importanţa alinierii la deciziile Uniunii şi a exprimat deschidere pentru acordarea de expertiză tehnică autorităţilor sârbe.

În ceea ce priveşte actualul context de securitate european, marcat de agresiunea rusă împotriva Ucrainei, discuţiile au reliefat şi interesul comun pentru asigurarea stabilităţii regionale şi avansarea statelor din Balcanii de Vest în procesul de  aderare la Uniunea Europeană, mai indică sursa citată.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.