Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat joi actul normativ care aduce modificări art. 16 alin. (2) din Legea zootehniei nr. 32/2019, transmite Administraţia Prezidenţială.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Proiectul de lege adoptat decizional de către Camerea Deputaţilor pe 8 septembrie are ca obiect de reglementare modificarea art.16 alin.(1) din Legea nr.32/2019, în sensul eliminării sintagmei „ovine, caprine”, astfel încât, Agenţia Domeniilor Statului să încheie contracte de concesiune/închiriere/arendare a terenurilor cu destinaţie agricolă – libere de contract – prin atribuire directă, cu crescătorii de animale, persoane fizice sau persoane juridice, care nu dispun de terenuri cu destinaţie agricolă concesionate/arendate/închiriate, din următoarele specii: taurine, bubaline, suine, precum şi cu crescătorii de păsări.

Astfel, „prin derogare de la prevederile art. 315 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ unităţile administrativ-teritoriale, respectiv comunele şi oraşele, care deţin în proprietate publică/privată sau în administrare terenuri cu destinaţie agricolă, libere de contract, pot încheia contracte de concesiune/închiriere/arendare, după caz, prin atribuire directă, cu crescătorii de animale”, arată legea promulgată de şeful statului. 

Executivul a sesizat Curtea Constituţională cu privire la actul normativ, însă CCR a respins obiecţia de neconstituţionalitate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.