Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, Legea pentru ratificarea Acordului de împrumut (Proiect privind consolidarea bazelor pentru îmbunătăţirea furnizării serviciilor judiciare) dintre România şi Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, semnat la Bucureşti la 17 iulie 2023, în valoare de 100 de milioane de euro împrumut şi 34 de milioane de euro contribuţia României, cu o durată de 7 ani, în perioada 2023-2030, pentru susţinerea Proiectului privind consolidarea bazelor pentru îmbunătăţirea furnizării serviciilor judiciare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Legea are ca obiect de reglementare ratificarea Acordului de împrumut (Proiect privind consolidarea bazelor pentru îmbunătăţirea furnizării serviciilor judiciare) între România şi Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, semnat la Bucureşti la 17 iulie 2023.

Împrumutul în valoare de 100 milioane EUR, reprezintă o continuare a proiectului „Îmbunătăţirea Serviciilor Judiciare”, precum şi o nouă etapă în pregătirea proiectului de dezvoltare „Cartierul pentru justiţie”, aflate deja în implementare la nivelul Ministerului Justiţiei.

Roxana Simona Momeu, secretar de stat în Ministerul Justiţiei, afirma la dezbaterea legii în Parlament că proiectul de lege are ca obiect de reglementare ratificarea Acordului de împrumut între România şi Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, în valoare de 100 de milioane de euro împrumut şi 34 de milioane de euro contribuţia României, cu o durată de 7 ani, în perioada 2023-2030, pentru susţinerea Proiectului privind consolidarea bazelor pentru îmbunătăţirea furnizării serviciilor judiciare.

”Prezentul împrumut reprezintă o continuare a Proiectului "Îmbunătăţirea serviciilor judiciare", precum şi o nouă etapă în pregătirea Proiectului de dezvoltare, "Cartierul pentru justiţie", aflate deja în implementare la nivelul Ministerului Justiţiei. Prin proiect se vor finanţa, în esenţă, următoarele: proiectarea completă a Cartierului pentru justiţie şi obţinerea autorizaţiei de construire; construirea sau reabilitarea a 7 sedii de instanţe în afara Bucureştiului; refacerea infrastructurii de reţele necesare digitalizării, pentru aproximativ 130 de instanţe; elaborarea strategiei de digitalizare a sistemului judiciar; digitalizarea arhivelor pasive ale Tribunalului Bucureşti şi dezvoltarea şi implementarea unui cadru normativ nou şi extins pentru furnizarea de asistenţă juridică”, afirma reprezentanta Ministerului Justiţiei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.