Preşedintele Klaus Iohannis i-a primit, luni, la Palatul Cotroceni pe preşedinţii SRR şi SRTV, Irina Radu şi, respectiv, Ovidiu Miculescu, discuţia vizând legea adoptată recent de Parlament care elimină taxa radio-tv.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În cadrul întrevederii, conducerile celor două instituţii au prezentat situaţia actuală în care se află Televiziunea şi Radioul publice. Discuţia a avut loc în contextul votului dat de plenul Parlamentului în data de 25 octombrie a.c. asupra Legii privind eliminarea unor taxe şi tarife, precum şi pentru modificarea şi completare unor acte normative, lege care vizează şi eliminarea taxei radio-tv”, informează Administraţia prezidenţială.

Camera Deputaţilor a adoptat, în 25 octombrie, în unanimitate, în calitate de for decizional, proiectul de lege al PSD privind eliminarea unor taxe nefiscale, printre care şi cea Radio-TV.

Organizaţiile de media ActiveWatch, Centrul pentru Jurnalism Independent şi Convenţia Organizaţiilor de Media îi cer preşedintelui României, Klaus Iohannis, să nu promulge legea prin care se elimină taxa Radio-TV şi să iniţieze o dezbatere publică naţională cu privire la serviciile publice de media, care, prin finanţarea direct de la bugetul de stat, vor fi ”politizate complet”.

Federaţia Cultură şi Mass-Media FAIR-MediaSind i-a cerut, de asemenea, preşedintelui României, Klaus Iohannis, să nu promulge legea privind eliminarea a 102 taxe, între care se află şi taxa Radio-TV, care a fost adoptată, marţi, de Parlamentul României, vot pe care îl consideră acordat pentru ”reîntoarcerea Radioului şi Televiziunii publice la cenzura comunistă”.

Televiziunea Română a transmis că devine prioritară clarificarea statutului instituţiei, întrucât posibila schimbare a sursei de finanţare nu trebuie să afecteze statutul juridic şi nici cel de instituţie de presă independentă editorial.

Ovidiu Miculescu, Preşedintele Director General (PDG) al Serviciului Român de Radiodifuziune (SRR), a spus că eliminarea taxei Radio-TV împiedică Radio România să îşi îndeplinească misiunea publică.

Ingrid Deltenre, directorul general al Uniunii Europene de Radio şi Televiziune (EBU), îi cere preşedintelui României, Klaus Iohannis, să nu aprope eliminarea taxei Radio-TV, măsură despre care spune că ar putea distruge sistemul public de media din România, în detrimentul societăţii, democraţiei şi al cetăţenilor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.