Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat joi, în cadrul plenului reunit la care a participat preşedintele CE, Jean Claude Juncker, că viitorul României trebuie proiectat în continuare într-o Uniune mai puternică, în condiţiile în care istoria ne-a demonstrat că dinspre Est nu au venit niciodată libertatea, prosperitatea sau securitatea, ci doar „securitatea comunistă”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Convingerea noastră nu s-a schimbat, viitorul României trebuie proiectat în continuare într-o Uniune mai puternică. Istoria ne-a demonstrat, dinspre Est niciodată nu au venit nici libertate, nici prosperitate, nici securitate şi, totuşi, a existat o singură excepţie, securitatea comunistă şi ne-a marcat foarte, foarte adânc”, a spus Kelemen Hunor.

El a ţinut să precizeze că „avem nevoie de mai multă Europă, avem nevoie de o Europă profund reformată, o Europă mult mai aproape de cetăţeni”.

„În contextul competiţiei globale, doar o Uniune mai puternică poate ieşi învingătoare şi poate asigura pacea, stabilitatea, prosperitatea şi libertatea cetăţenilor săi. Singure şi pe termen lung, nici cele mai puternice state din continent nu ar putea reuşi. Nu există alternativă, ori vom reuşi împreună, cu toate eforturile şi compromisurile necesare, ori renunţăm la cel mai de succes proiect politic continental. Însă, în acest caz vom avea de pierdut iremediabil”, a completat Kelemen Hunor.

Deputatul UDMR a susţinut că „o Uniune cu mai multe viteze, pe termen lung, ar fi un proces catastrofal, ar produce frustrări majore, ar împinge pe unii în căutarea altor soluţii şi ar însemna tensiuni şi conflicte”.

„Mai devreme sau mai târziu trebuie pusă în discuţie tema suveranităţii în cel mai serios mod, regândirea împărţirii puterii şi stabilirea unui nou echilibru între statele membre”, a conchis Kelemen Hunor. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.