Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, afirmă că Regele Mihai a fost un model de demnitate umană, de verticalitate, iar prin dispariţia sa se încheie un capitol important din istoria ţării.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Cu multă tristeţe am primit vestea trecerii în nefiinţă a Regelui Mihai I, ultimul Rege al României. Ne luăm rămas bun de la un om deosebit, o personalitate importantă a secolului XX. De-a lungul vieţii a trăit experienţe dure, de la plecarea din ţară, apoi perioada din exil. A fost un model de demnitate umană, de verticalitate. După ce a revenit în ţară, a susţinut permanent valorile libertăţii şi democraţiei. Prin dispariţia sa se încheie un capitol important din istoria acestei ţări”, afirmă Kelemen Hunor.

În numele Uniunii Democrate Maghiare din România, Kelemen Hunor transmite sincere condoleanţe familiei îndoliate şi tuturor celor care i-au fost aproape.

Regele Mihai a încetat din viaţă marţi, la ora 13, ora României, la reşedinţa privată din Elveţia, la vârsta de 96 de ani.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.