Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, consideră că nu este oportună comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare, el argumentând că în cazul fiecărui scrutin mesajele sunt diferite. ”Ori faci alegeri aşa cum trebuie, ori mergi pe o direcţie greşită, populistă, absolut demagogică. Un stat, dacă nu-şi permite să facă alegeri aşa cum trebuie, despre ce vorbim atuncea?”, adaugă Kelemen.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Kelemen Hunor a afirmat că o comasare a alegerilor locale cu cele parlamentare este posibilă doar dacă scrutinul local ar fi amânat. 
 
”Pentru chestia asta trebuie să inventezi o criză mare, o stare de urgenţă. Eu nu cred că cineva, pentru a amâna alegerile locale, va inventa o criză, nu cred aşa ceva, fiindcă se întoarce împotriva lui”, a declarat Kelemen Hunor, miercuri seară, la Digi 24.
 
Liderul Uniunii maghiare a respins posibilitatea invocării războiului de la graniţă drept argument pentru comasarea alegerilor.
 
”Democraţia costă peste tot. Ori faci alegeri aşa cum trebuie, ori mergi pe o direcţie greşită, populistă, absolut demagogică. Un stat, dacă nu-şi permite să facă alegeri aşa cum trebuie, despre ce vorbim atuncea? Totuşi, vorbim despre un stat membru în Uniunea Europeană. Hai să comasăm de ce? Sunt mesaje diferite, sunt probleme diferite. La alegerile locale tu trebuie să vorbeşti despre problemele comunităţii locale, la alegerile parlamentare vorbeşti despre o viziune, despre România, nu vorbeşti despre lucruri regionale sau locale. Dacă noi le amestecăm înseamnă că facem un rău percepţiei democratice”, a adăugat liderul UDMR.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.