Kelemen Hunor a declarat că UDMR nu va semna o moţiune de cenzură. Liderul Uniunii a precizat că nu i se pare oportun să vii cu o moţiune de cenzură, într-o perioadă în care există alte probleme care trebuie gestionate, însă bnu consideră că o astfel de acţiune ar fi o catastrofă, deoarece acesta este un instrument constituţional pe care îl are Opoziţia la dispoziţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Nu ştiu. Nu am discutat. Vom discuta la momentul potrivit. Nu cred că. în perioadele în care sunt alte probleme. e oportun să vii cu o moţiune de cenzură, dar nici nu văd o catastrofă, fiindcă este un instrument constituţional în mâna Opoziţiei. Depinde de foarte multe chestiuni care se vor întâmpla în august. Eu atâta pot să vă spun, că noi nu vom semna o moţiune de cenzură. Asta e 100%. Mai departe, mi-e greu să spun, că în acest moment discutăm doar teoretic că ar exista, va exista, e posibil. Când va exista, atunci putem intra în detalii”, a afirmat Kelemen Hunor, miercuri la RFI, întrebat dacă UDMR va semna moţiunea de cenzură anunţă de PSD pentru luna august.

Kelemen Hunor a mai spus că amânarea alegerilor locale nu va rezolva nimic, ci doar va crea alte probleme. 

„Cu amânarea alegerilor nu vom rezolva absolut nimic, vom crea alte probleme. În acest moment, eu nu cred că amânarea alegerilor ar fi o soluţie bună pentru autorităţile locale, ci ar amâna doar până când, până unde, până anul viitor? Şi ce se va rezolva? Rămân autorităţile locale cu primari şi consilieri locali, care nu au mandatul reînnoit, nu au legitimitatea necesară pentru a munci. Eu cred că în ziua alegerilor, prin dublarea secţiilor de votare, se poate reduce riscul de îmbolnăvire şi asta ar fi soluţia pentru ziua alegerilor”, a completat liderul UDMR.

El a adăugat că, în cazul în care sunt amânate alegerile, atunci ar insemna că pot fi organizate de abia în luna mai sau iunie a anului viitor.

„Dacă amânăm, atunci înseamnă că undeva anul viitor în mai, în iunie, putem organiza, nu cred că pot fi organizate mai repede. Pentru că nu cunoaştem foarte-foarte multe încă despre acest virus, nu se ştie când va fi valul doi, cum va arăta valul doi, dacă va fi în primăvara anului viitor, dacă va fi în iarna care ne aşteaptă, o iarnă oricum dificilă. Deci din acest punct de vedere, nici ştiinţific nu poţi să aduci argumente că va fi mai bine peste jumătate de an, peste un an, peste cât timp, din păcate”, a conchis preşedintele Uniunii.

Preşedintele interimar al PSD Marcel Ciolacu a anunţat că în mod „categoric” social-democraţii vor introduce în luna august moţiunea de cenzură la adresa Guvernului condus de Ludovic Orban.

Ciolacu a susţinut că nu poate exista un „haos mai mare”, nici în ceea ce priveşte gestionarea crizei sanitare şi nici în ceea ce priveşte starea economiei. El a adăugat că au fost deja strânse 202 semnături pentru introducerea moţiunii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.