Preşedintele UDMR, Klemen Hunor, a anunţat miercuri că parlamentarii formaţiunii pe care o conduce vor vota joi pentru învestirea Guvernului Tudose, precizând că nu a negociat cu Liviu Dragnea adoptarea în perioada următoare a unor legi de interes pentru maghiari, cum ar fi legea minorităţilor naţionale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Posibilitatea de a susţine guvernul mâine a rămas una foarte directă, deschisă. Am votat în unanimitate. Colegii mei au susţinut că, dacă nu apar mâine în comisii surprize neplăcute, atunci vom vota învestirea guvernului, ceea ce nu înseamnă că vom fi de acord cu toate măsurile pe care le va lua guvernul în perioada următoare”, a declarat Kelemen Hunor la finalul unei şedinţe cu parlamentarii UDMR.

El a precizat că nu a negociat nimic şi nu a cerut nimic special de la Liviu Dragnea pentru susţinerea Guvernului. ”Nu am cerut nimic, ce dracu să cerem? Când? Păi mâine e ultima zi, ce să cerem?”, a susţinut liderul UDMR.

El a spus că legea cea mai dorită de maghiari, Statutul minorităţilor naţionale, este în Parlament de 12 ani şi că în programul de guvernare al PSD este prevăzută adoptarea acesteia.

”Dacă citiţi programul de guvernare, acolo scrie adoptarea Legii minorităţilor naţionale. Programul de guvernare a fost votat după alegeri, deci nu a apărut săptămâna trecută. Cei care se fac că a apărut săptămâna trecută ori nu citesc, şi e un lucru aproape firesc în România ca oamenii să nu citească, ori sunt rău intenţionaţi”, a precizat liderul UDMR.

Kelemen Hunor a mai spus că secretarii de stat şi subprefecţii care sunt în funcţie din partea UDMR, precum şi cei din conducerea instituţiilor deconcentrate, vor fi păstraţi de guvernul Tudose, precizând că maghiarii nu au cerut posturi suplimentare nici în administraţia centrală, nici în cea locală. 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.