Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat sâmbătă, la Cluj, că se declară "pentru asumarea faptului că prefecţii şi subprefecţii sunt politici”, el explicând că şi în prezent aceste funcţii sunt politice, deşi poziţia oficială este alta, el subliniind faptul că şi în cazul serviciilor deconcentrate abordarea ar trebui să fie similară.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Kelemen Hunor a explicat că funcţiile de prefect şi subprefect ar trebui să fie asumate politic în contextul în care, în prezent, în practică, oamenii care ocupă aceste funcţii sunt numiţi pe criterii politice.

"Ar trebui să tragem o linie şi să spunem că până la un anumit nivel numirile sunt politice şi sub un anumit nivel nu există alte criterii decât competenţa şi munca prestată în funcţie. Din punctul meu de vedere, prefectul şi subprefectul şi acum sunt politici. Nu trebuie să ne ascundem după deget şi să spunem că nu sunt politici, dar de fapt, de fiecare dată când vine un Guvern, rade totul şi pune oamenii lui spunând tot că nu sunt politici. Sunt pentru asumarea faptului că prefecţii şi subprefecţii sunt politici”, a declarat Kelemen Hunor.

Preşedintele uniunii a mai atras atenţia asupra faptului că este necesar ca aceeaşi idee să fie aplicată şi în cazul serviciilor deconcentrate care, cu anumite excepţii, să aibă oameni asumaţi politic, astfel încât aceştia să poată implementa programele de guvernare.

"La fel cu instituţiile sau deconcentrate. O parte dintre ele trebuie dat la Consiliile Judeţene, pentru că sunt multe care au atribuţii legate de aspectele strâns legate de comunităţile locale. La celelalte deconcentrate, la fel, trebuie asumată şi prima poziţie să fie una politică”, a mai spus Kelemen Hunor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.