Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a declarat vineri despre rotativa guvernamentală că el crede că se va întâmpla până la sfârşitul lunii mai. Despre păsgtrarea portofoliilor de către UDMR, el a arătat că acest protocol nu vorbeşte nimic de UDMR. ”Noi nu suntem parte în această poveste, deci nu e o chestiune de a păstra sau nu a păstra portofoliile”, a spus Kelemen Hunor, adăugând că dacă deschizi acordul, atunci deschizi de la cap până la coadă şi reprezintă ”o complicaţie inutilă din punctul lui de vedere, pentru că e greu de închis”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În ultima săptămână din mai, în ultimile zile din mai se poate face acest transfer de la PNL la PSD a fucţiei de prim-ministru şi celelalte schimbări, binenţeles dacă cineva nu se răzgândeşte sau nu are cineva o altă idee. Din discuţiile noastre de până ieri, ca să spun aşa, eu cred că se va întâmpla până la sfârşitul lunii mai”, a spus Kelemen Hunor.

Întrebat dacă UDMR doreşte să îşi păstreze portofoliile şi miniştrii în funcţie, Kelemen Hunor a răspuns: ”Acest protocol nu vorbeşte nimic de UDMR, noi nu suntem parte în această poveste, deci nu e o chestiune de a păstra sau nu a păstra portofoliile, pur şi simplu pe noi acest acord nu ne priveşte. Dacă deschizi acordul, atunci deschizi de la cap până la coadă, cum se spune. E o complicaţie inutilă din punctul meu de vedere, că dacă ai deschis, e greu de închis.

Despre respectarea acestui acord, preşedintele UDMR a spus: ”Nu ştiu dacă se va respecta, vom vedea, nu sunt eu clarvăzător să spun că se va respecta sau nu se va respecta”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.