Vicepremierul Kelemen Hunor afirmă că la nivelul coaliţiei de guvernare nu s-a discutat încă despre proiectul de buget pentru anul 2023, deşi toată lumea şi-a propus ca în cursul lunii noiembrie actul normativ să intre în dezbatere parlamentară. În aceste condiţii, viceprim-ministrul evită să avanseze un procent cu care pensiile ar urma a fi majorate de la 1 ianuarie 2023, subliniind că UDMR susţine creşterea pensiilor cu rata inflaţiei înregistrată anul acesta.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În momentul în care proiectul de buget va fi discutat în coaliţie, atunci vom discuta şi procentul. Trebuie să vă spun că, până la această oră, nu am discutat în coaliţie despre proiectul de buget, cu toate că în noiembrie trebuie să trimitem în Parlament, că ăsta a fost angajamentul nostru. Se poate face, că Ministerul de Finanţe şi ministerele de linie au început şi lucrează pe buget - deci nu este adevărat că nu se lucrează - dar în coaliţie trebuie să stabilim câteva chestiuni importante, de la deficit şi până la liniile care vor fi finanţate, proiectele de investiţii anuale, multianuale”, a afirmat Kelemen Hunor, marţi seară, la TVR Info.  

Conform acestuia, UDMR susţine creşterea pensiilor ”cu rata inflaţiei”. 

”Asta este limita la care eu m-aş duce acuma şi pensionarii merită acest efort şi noi trebuie să facem, acest efort”, adaugă liderul UDMR. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.