Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat luni, în urma unei discuţii pe care a avut-o cu Liviu Dragnea, că majoritatea parlamentară trebuie să aibă posibilitatea şi dreptul de a schimba Guvernul, iar parlamentarii Uniunii Democrate a Maghiarilor din România întotdeauna votează după propria conştiinţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Moţiunea de cenzură este instrumentul majorităţii şi a parlamentarilor din orice grup de a controla, de a da jos guvernul. Eu cred că un principiu trebuie să fie clar pentru toată lumea: cei care au fost votaţi şi deţin majoritatea trebuie să aibă şi posibilitatea şi dreptul de a schimba miniştrii, inclusiv premierul dacă doresc. Ei acest lucru fac, ar fi fost bine să facă fără scandal, fără acest circ, dar rolul şi principiul trebuie ă funcţioneze, indiferent cine asigură majoritatea”, a spus Kelemen Hunor.

La remarca presei care i-a spus că din această afirmaţie se poate înţelege că UDMR va susţine moţiunea de cenzură, el a spus că „este posibil şi această variantă dacă ne gândim la principiu”. „Oricum noi avem o colaborare parlamentară, o colaborare de jumate de an şi noi săptămîna ne întâlnim, liderii se întâlnesc săptămânal şi la Senat şi la Cameră şi noi ne întâlnim dacă nu săptămânal, atunci de două ori pe lună cu domnul Dragnea, cu domnul Tăriceanu şi discutăm toate aspectele din politică”, a completat Kelemen Hunor.

Preşedintele UDMR a mai spus că, în această perioadă, s-a întâlnit şi cu premierul Sorin Grindeanu. Întrebat dacă este o coincidenţă că în Parlament sunt mai multe legi care privesc minorităţile şi care vor fi adoptate, liderul UDMR a precizat: „Nu există nicio coincidenţă, noi am stabilit la începutul anului că aceste legi vor fi adoptate în această sesiune”.

Deputatul UDMR a mai spus că fiecare parlamentar al Uniunii Democrate a Maghiarilor din România votează întotdeauna după propria conştiinţă. „Fiecare parlamentar, de fiecare dată, votează după propria conştiinţă. Aici nu se pune problema să voteze împotriva conştiinţei. Şi în ceea ce priveşte moţiunea de cenzură, noi vom anunţa la timpul respectiv, în timp util, nu mai repede. V-am spus un principiu de la bun început, principiul majorităţii. E un principiu democratic, cei care au obţinut majoritate, dacă vor să schimbe un guvern, trebuie să aibă această posibilitate de a face”, a conchis Kelemen Hunor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.