Liderul UDMR Kelemen Hunor afirmă că preşedintele Klaus Iohannis, care a adus acuzaţii grave la adresa PSD după ce un proiect UDMR privind autonomia Ţinutului Secuiesc a trecut tacit de Camera Deputaţilor, a avut o declaraţie nedemnă pentru un preşedinte, cu un mesaj tipic PRM-ist violent şi periculos. De la microfonul Cotroceniului se instigă împotriva maghiarilor. Să prezinte scuze

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Klaus Iohannis, isterizat si nervos, a avut o declaraţie nedemnă pentru un preşedinte, cu un mesaj tipic PRM-ist violent şi periculos: ungurii ne iau Ardealul. Astăzi am fost martorii unui eveniment fără precendent în ultimii 30 de ani: de la microfonul Cotroceniului se dezinformează grosolan şi se instigă împotriva maghiarilor”, afirmă liderul UDMR Kelemen Hunor.

El afirmă că UDMR respinge ferm acest gen de discurs şi orice fel de instigare.

”Preşedintele trebuie să-şi ceară scuze pentru acest derapaj periculos”, conchide liderul UDMR.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că este incredibil ce se întâmplă în Parlament. PSD a ajutat UDMR să treacă prin Camera Deputaţilor o lege care acordă o autonomie largă Ţinutului Secuiesc. Preşedintele a acuza că, în timp ce autorităţile se luptă cu pandemia, PSD se luptă în birourile din Parlament să dea Ardealul ungurilor. El l-a salutat în limba maghiară pe liderul PSD Marcel Ciolacu, întrebându-l ce i-a promis Viktpor Orban în schimbul acestei înţelegeri. Preşedintele a mai afirmat că această situaţie este un argument în favoarea dorinţei sale de a se ajunge la alegeri anticipate, pentru că acum în Parlament este o majoritate PSD-istă toxică.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.