Preşedintele UDMR, vicepremierul Kelemen Hunor, i-a cerut premierului maghiar, Viktor Orban, să sprijine România în procesul de aderare la Schengen.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Conferinţa Permanentă Maghiară (MÁÉRT) a fost un bun prilej de a face un schimb de opinii cu Viktor Orbán pe teme care privesc comunitatea maghiară din România. De exemplu, am convenit asupra unei creşteri semnificative a fondurilor pentru educaţie”, a transmis, vineri, Kelemen Hunor.  

Vicepremierul a precizatb că i-a cerut prim-ministrului Ungariei să sprijine România în procesul de aderare la Schengen, ”care este foarte important pentru comunitatea noastră şi pentru relaţiile economice bilaterale”.  

De asemenea, liderul UDMR i-a cerut premierului maghiar să susţină aderarea României la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE).  

”Contăm pe sprijinul Guvernului Ungariei şi în această privinţă. Relaţiile bilaterale româno-ungare s-au îmbunătăţit semnificativ în ultima perioadă, iar atât Viktor Orbán cât şi eu sperăm că le vom putea consolida şi mai mult în viitor”, a transmis Kelemen Hunor.  

 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.