Actualul preşedinte al UDMR, Kelemen Hunor, a afirmat, sâmbătă, că nu a văzut un interes prea mare pentru această funcţie, dar el şi-a depus dosarul pentru cel de-al patrulea mandat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Kelemen Hunor a precizat sâmbătă, la emisiunea Insider politic de la Prima TV, că funcţia de lider al unei formaţiuni politice are ”o grămadă de avantaje”.

”Are o grămadă de avantaje să fii lider de partid sau să fii în conducerea unui partid mai mult timp. Cunoşti trecutul foarte bine în politica românească, ai experienţa necesară, eşti predictibil. Mă cunosc, ştiu ce pot, ce fac, ce am făcut. Eu prea multe surprize nu aduc la masa politică. Are şi dezavantaje, bineînţeles, aici fiecare cum crede”, a declarat Kelemen Hunor.

Acesta se află, în prezent, în cel de-al treilea mandat de lider al UDMR şi şi-l doreşte pe cel de-al patrulea.

”Eu am spus că simt forţa necesară să candidez, să particip în viaţa publică şi politică în această funcţie. Am primit şansa, de la colegii mei, de trei ori, să fiu preşedinte, asta înseamnă experienţă acumulată şi vreau să întorc această experienţă în următorii ani. Mandatul este de 4 ani, aşa cred că este corect”, a precizat Kelemen Hunor.

Actualul preşedinte al UDMR spune că nu a văzut să fie un interes prea mare pentru funcţia de lider.

”Nu am văzut un interes foarte mare pentru această funcţie. Şi eu am aşteptat până în ultima clipă să depun dosarul. Şi suntem în deceniul care va schimba faţa României, dacă nu greşim undeva pe parcurs, că avem posibilitatea de a dezvolta România cum nu am avut niciodată şi spun acest lucru în cunoştinţă de cauză. Dar trebuie să fim extrem de atenţi. Şi eu vreau să fiu părtaş în această muncă, în anii care urmează”, a subliniat Kelemen Hunor.

Congresul UDMR are loc în perioada 28-29 aprilie 2023, la Timişoara.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.