Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, marţi seară, că s-a enervat când a fost emisă OUG 7/ 2019 pentru că, un an şi jumătate, în Parlament, a susţinut legile justiţiei cu conştiinţa împăcată şi fără dorinţă de a bloca lupta anticorupţie. Kelemen Hunor spune că nu a văzut o explicaţie raţională pentru adoptarea ordonanţei şi a înţeleş şi mai puţin demersul odată cu adoptarea unui act normativ prin care a fost modificată OUG 7. ”Există, se vede, o oarecare grabă, nesiguranţă în gândire, care nu are o susţinere argumentată în această zonă”, a spus Kelemen Hunor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Pe mine m-a enervat un pic, dar în politică nu poţi să te enervezi în orice moment, m-a supărat un pic, m-a luat prin surprindere, ca să fiu mai elegant în exprimare, OUG 7 şi e o problemă”, a declarat, marţi seară, la Digi 24, Kelemen Hunor.

Acesta a explicat că a susţinut în Parlament adoptarea legilor justiţiei, cu conştiinţa împăcată şi fără dorinţă de a bloca lupta anticorupţie.   

”Ne-am trezit cu Ordonanţa 7 care, de fapt, întoarce tot ce am făcut un an şi jumătate. Şi Timmermans şi oricine care se uită la această ordonanţă de urgenţă poate să spună, totuşi, ce se întâmplă, ce s-a schimbat în câteva zile, în câteva săptămâni? Trebuie să explicaţi raţional. Eu nu am văzut o explicaţie raţională, mai ales că apoi a venit o altă ordonanţă de urgenţă, prin care s-a pus aproape totul la loc în faza de dinaintea aprobării Ordonanţei 7”, a mai spus Kelemen Hunor.

Liderul UDMR a afirmat că ”există, se vede, o oarecare grabă, nesiguranţă în gândire, care nu are o susţinere argumentată, raţională în această zonă”.

Acesta a precizat din nou că UDMR va vota moţiunea simplă depusă împotriva ministrului Justiţiei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.