Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, condamnă ”cu fermitate” şi consideră inacceptabilă invazia rusă din Ucraina şi cere ca România să fie pregătită pentru a primi refugiaţi. Suntem îngrijoraţi pentru maghiarii din Ucraina Transcarpatică şi pentru comunitatea română din Ucraina”, a transmis liderul UDMR.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Condamnăm cu fermitate şi considerăm inacceptabilă invazia rusă în Ucraina. Suntem solidari cu Ucraina şi cu toate naţionalităţile sale. Comunitatea internaţională trebuie să folosească toate mijloacele şi sancţiunile pentru a forţa Rusia să oprească războiul. România trebuie să fie pregătită pentru a primi refugiaţi de război, a scris, joi, pe Facebook, Kelemen Hunor.  

Acesta se declară îngrijorat pentru maghiarii din Ucraina Transcarpatică şi pentru comunitatea română din Ucraina.  

”Aş vrea să-i asigur că pot conta pe sprijinul nostru în aceste momente dificile”, a mai transmis liderul UDMR.  

Preşedintele rus Vldimir Putin a anunţat joi dimineaţă o operaţiune militară specială în regiunea ucraineană Donbas. Potrivit CNN, explozii puternice au putut fi auzite în apropierea capitalei, Kiev şi în Harkov 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.