Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, susţine că nu îşi doreşte o perioadă lungă de interimat a guvernului demis, din care face parte ca vicepremier. El explică faptul că un guvern interimar nu va putea trimite Parlamentului bugetul pentru anul viitor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Eu nu aş prefera şi nu aş dori să avem un interimat foarte lung, fiindcă s-ar putea să rezolvăm problemele cele mai arzătoare prin Parlament şi cu Hotărâri de Guvern, dar legea bugetului nu poate fi trimisă de acest Guvern în Parlament şi Parlamentul nu are cum să facă, fără Guvern, proiect de lege. Asta este apanajul Guvernului”, a declarat vicepremierul interimar Kelemen Hunor, luni seară, la B1 Tv.
 
El a menţionat că miercuri Dacian Cioloş se poate prezenta în Parlament "cu multe variante", inclusiv cu un guvern format exclusiv din USR PLUS. 
 
"În acest moment nu există emoţii la noi, nu există emoţii nici în altă parte, dacă eu am emoţii, am emoţii ce se va întâmpla cu deciziile care trebuie luate foarte, foarte repede. Asta e singura mea emoţie", a adăugat Kelemen Hunor.
 
Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat luni, la finalul consultărilor cu partidele parlamentare pentru soluţionarea crizei politice, că a decis ca Dacian Cioloş să fie nominalizat pentru postul de prim-ministru. Liderul USR Dacian Cioloş a transmis, după anunţul preşedintelui Klaus Iohannis privind desemnarea sa pentru a forma noul Guvern, că este onorat şi pregătit să îşi asume responsabilitate guvernării şi să înceapă negocierile cu celelalte partide. Decretul privind desemnarea lui Dacian Cioloş drept candidat la funcţia de prim-ministru a fost semnat de şeful statului.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.