Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, marţi, după o reuniune a grupurilor parlamentare ale Uniunii, că, după votul de ieri în Parlament, al cărui rezultat i-a surprins şi pe reprezentanţii UDMR, nul 2018 nu ar trebui să fie al luptei pentru putere, ci al proiectelor importante, fiind necesar un dialog între toate forţele parlamentare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În 2018 va fi nevoie de un dialog permanent între toate forţele politice din Parlament. După votul de ieri, aritmetica este extrem de importantă din acest punct de vedere. Şi noi am rămas într-un fel surprinşi când am constatat că au existat mai multe voturi decât pentru domnul Grindeanu sau Guvernul Tudose. Deci, după votul de ieri, anul 2018 nu ar trebui să fie anul în care lupta pentru putere este permanentă. Ar trebui să fie anul proiectelor importante”, a afirmat Kelemen Hunor.

El a precizact că UDMR va iniţia proiecte legislative în câteva domenii şi va susţine anumite proiecte sau va iniţia amendamente.

”Vom depune în această sesiune o iniţiativă pentru eradicarea sărăciei şi pentru micşorarea, scăderea decalajelor între diferitele regiuni din România, pentru că este una dintre problemele cele mai importante şi pe termen lung vor afecta pe toţi cetăţenii. Vom cere urgentarea descentralizării. (...) Vom susţine modificarea Legii Curţii de Conturi, în sensul de a exista o activitate de prevenţie, pentru că primarii nu sunt specialişti. Codul administrativ a ajuns în Parlament. Credem că este necesar acest cod, dar faţă de iniţiativa Guvernului este nevoie de amendamente. (...) Liceul Maghiar de la Târgu Mureş rămâne o prioritate pentru noi”, a enumerat Kelemen Hunor.

Liderul UDMR a subliniat că Uniunea va susţine ca impozitul pe venit să fie lăsat în proporţie de sută la sută la autorităţile locale şi judeţene, ”aşa cum este şi în programul de guvernare”.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.