Liderul UDMR, Kelemen Hunor, spune, într-un interviu acordat News.ro, că discuţia despre majorarea salariilor ar fi trebuit să aibă loc după alegerile parlamentare, şi nu înainte. Cu toate acestea, cei zece deputaţi UDMR prezenţi în plen la legea de adoptare a ordonanţei privind majorarea salariilor în sănătate şi în educaţie au votat "pentru".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Liderul UDMR a spus că nu a fost la votul de luni din Camera Deputaţilor, fiind la mitingul UDMR de la Târgu Mureş. 

"Nu am fost prezent ieri în Parlament. Eram la lansarea candidaţilor de la Târgu Mureş. Zece deputaţi au fost prezenţi. Ei au spus că sunt câteva aspecte care sunt discutabile, dar au votat pentru. Nu ştiu dacă a fost cvorum. Nu am fost prezent. Nu pot să îmi dau cu părerea. Dacă nu a fost cvorum e foarte rău pentru că s-a anunţat vot valabil. Nu se poate. Dacă a fost cvorum e altceva. Eu am fost tot timpul pentru creşterea salriilor. În 2010, când am redus salariile, eram constrânşi de problemele economice, criza financiară. Noi am spus că acele constrângeri sunt doar temporare, nu sunt pe vecie. Eu cred că în momentul în care creşterea economică permite, o creştere salarială trebuie făcută, dar nu trebuie făcută populist şi cu multă demagocie. Ieri am spus că această discuţie despre mărirea salariilor să fie făcută după alegerile parlamentare, şi nu înainte", a declarat Kelemen.

Întrebat de ce deputaţii UDMR au votat totuşi pentru aceaste majorări, liderul UDMR a spus că "argumentele erau în sensul în care bugetul permite această creştere".

Interviul integral cu liderul UDMR, Kelemen Hunor, va fi difuzat miercuri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.