Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, miercuri, la Parlament, că propunerea de premier PSD-ALDE este interesantă şi nu are elemente să spună că Sevil Shhaideh nu ar fi un om capabil pentru această funcţie, iar această nominalizare nu reprezintă un impediment în semnarea protocolului de colaborare parlamentară cu social-democraţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Este o propunere interesantă. Doamna Sevil Shhaideh a condus într-o perioadă Ministerul Dezvoltării şi cunoaşte destul de bine administraţia şi nu avem elemente ca să spunem că nu ar fi un om capabil pentru această funcţie”, a afirmat Kelemen Hunor.

Preşedintele UDMR a mai spus că această propunere nu reprezintă un impediment în semnarea protocolului de colaborarea parlamentară cu PSD.

“Din acest punct de vedere,  e Ok. fiindcă nu are un background doamna Sevil care să ne pună pe gânduri. Acolo era o problemă în sensul dacă va veni cineva cu un background politic mai puţin confortabil pentru noi. În cazul ei, nu este vorba de aşa ceva”, a completat liderul UDMR. 

Protocolul de colaborare parlamentară PSD-UDMR urmează să fie semnat la ora 13.30.

Sevil Shhaideh este propunerea făcută miercuri de PSD-ALDE pentru funcţia de premier, la consultările cu preşedintele Klaus Iohannis de la Palatul Cotroceni. Dacă Sevil Shhaideh va fi numită premier, va fi prima femeie prim-ministru din istoria României.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.