Cancelarul Austriei, Karl Nehammer, a declarat joi, la Congresul PPE de la Bucureşti, că UE trebuie să ia în serios graniţele externe şi să ofere asistenţă la graniţă. ”Avem nevoie de proceduri de azil rapid implementate şi să ne asigurăm că cei care se află ilegal pe teritoriul UE sunt repatriaţi”, a mai spus el, arătând că trebuie să luptăm cu antisemitismul care este observat prea des pe străzile Europei. El nu a făcut în discursul său nicio referire la admiterea României în Spaţiul Schengen, ţara sa opunându-se aderării ţării noastre.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Karl Nehammer a declarat în cadrul Congresului PPE că ”la aceste alegeri, miza este mare”.

”Vedem că în UE partidele se radicalizează, atât cele de stânga cât şi cele de dreapta. Acesta nu este un lucru bun, pentru UE, este datoria noastră să luăm în serios temerile şi preocupările cetăţenilor noştri. Trebuie să ne întrebăm noi, ca forţă de centru-dreapta, ce putem să le oferim, cum putem să le dăm o lume mai bină, prin politici credibile, arătându-le că noi suntem capabili să continuăm pe această cale, că luăm preocupările oamenilor în serios, de exemplu migraţia, mai ales migraţia ilegală”, a spus cacelarul Austriei.

”Nouă ne trebuie apărare la graniţele externe. Colegul meu finlandez a spus că Finlanda este ameninţată de migraţia ilegală din Federaţia Rusă. Trebuie să luăm aceste preocupări în serios şi trebuie să luăm în serios graniţele externe şi să oferim asistenţă la graniţă. Acele granite au nevoie de finanţare, pentru protecţia lor, avem nevoie de proceduri de azil rapid implementate şi să ne asigurăm că cei care se află illegal pe teritoriul UE sunt repatriaţi”, a adăugat Karl Nehammer. Cancelarul Austriei a mai afirmat că ”războiul nu este doar prezent pe teritoriul European ci şi în Orientul Mijlociu, şi de aceea lupta împotriva terirismului trebuie să fie luată în serios, lupta împotriva crimei organizate şi lupta împotriva teroriştilor, radicalilor”.

”Trebuie să abordăm cu seriozitate aceste teme, avem nevoie de securitate pentru că aceasta este baza libertăţii iar oamenii au temeri în astfel de vremuri, pentru că văd ce se întâmplă. Noi trebuie să ne implicăm în lupta pentru securitate în UE, trebuie să arătăm că democraţia poate fi protejată şi să luptăm cu antisemitismul care este observat prea des pe străzile Europei. Este datoria noastră să arătăm că aici nu avem loc pentru antisemitism”, a mai spus Nehammer. Cancelarul austriac a afirmat că cei de la PPE trebuie să comunice şi să fie credibili atunci când se gândesc la viitorul nostru.

”Cât de mari vrem să mai devenim? Serios, cui îi vom oferi oportunitatea de a împărtăşi valorile noastre ideologice, câtor oameni le-am promis acest lucru? De câte ori nu am spus la pupitru că trebuie să dăm perspective celor din Balcanii de Veste. Haideţi să nu mai vorbim, haideţi să acţionăm. Este important pentru Bosnia şi Herţegovina, nu numai să audă aceste vorba, ci trebuie să le arătăm calea. Nu Turcia, nu China trebuie să îi sprijine, Europa trebuie să îi sprijine. Ei trebuie să aibă calea trasată către UE”, a subliniat Nehammer.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.