Comisarul european pe justiţie, Vera Jourova, a spus, în finalul dezbaterii din PE, că CE este apărătorul tratatelor şi evaluează situaţia statului de drept în fiecare ţară membră, exprimând îngrijorări atunci când apar „probleme de sistem”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Rolul Comisiei este de a îndeplini obligaţiile de apărător al tratatului. Noi trebuie să evaluăm situaţia statului de drept în fiecare stat membru şi să exprimăm îngrijorări atunci când observăm probleme de sistem (...) Evaluăm în mod obiectiv sistemul judiciar din România, pornind de la probe şi fapte. Oferim dialog şi sprijin”, a spus aceasta în plenul PE.
 
Ea a subliniat: „Independenţa sistemului judiciar din România şi capacitatea sa de a se lupta cu coruţia în mod efectiv este o dorinţă a noastră şi strădania României de ani de zile”.
 
Comisarul a apreciat că România a ajuns, după mulţi ani, la un sistem judiciar în care populaţia şi-a arătat sprijinul, iar autorităţile vor înţelege asta.
 
„După mulţi ani de muncă grea, România a ajuns la un sistem judiciar, iar populaţia a fost cât se poate de clară în sprijinul său şi în dorinţa sa de a se lupta împotriva corupţiei. Eu sunt încrezătoare că autorităţile române vor înţelege acest lucru şi vor face tot ceea ce este necesar pentru a corecta proiectele de lege, a le alinia la Constituţie şi sper să transmitem un semnal puternic de reîntărire a încrederii. Comisia va sprijini România în această încercare şi o va face oricând este nevoie şi va simţi că este util”, a mai spus ea.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.