Secretarul general al NATO Jens Stoltenberg şi-a exprimat solidaritatea cu România, după convorbirea telefonică avută cu preşedintele Klaus Iohannis care l-a informat că militarii au găsit fragmente dintr-o dronă în localitatea tulceană Plauru. Oficialul străin a mai precizat că „nu există indicaţii că au fost intenţii de a lovi NATO, însă atacurile sunt destabilizatoare”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Am vorbit cu Klaus Iohannis despre atacurile ruseşti în Ucraina de-a lungul Dunării şi despre fragmentele de dronă găsite în România. Nu există indicaţii că au fost intenţii de a lovi NATO, însă atacurile sunt destabilizatoare. Salut decizia SUA de a desfăşura mai multe avioane F-16 pentru apărarea aeriană a NATO. Suntem solidari cu România”, a scris Jens Stoltenberg, sâmbătă pe Twitter.

Ministerul Apărării Naţionale a anunţat, sâmbătă, că militarii au găsit sâmbătă, lângă localitatea tulceană Plauru, fragmente dintr-o dronă similară celor folosite de armata rusă. MApN a transmis că mililtarii au făcut verificările, după ce au primit informaţii despre existenţa unor elemente de dronă.

Preşedintele Klaus Iohannis a precizat, după descoperirea fragmentelor din dronă, că este „o încălcare absolut inacceptabilă a spaţiului aerian suveran al României, stat aliat NATO, cu riscuri reale la adresa securităţii cetăţenilor români din zonă”.

Şeful statului a adăugat că a discutat telefonic cu secretarul general al NATO Jens Stoltenberg şi l-a informat cu privire la noile evoluţii.

„Acesta a reafirmat solidaritatea deplină cu România şi a reasigurat că Alianţa Nord-Atlantică şi Aliaţii sunt pe deplin alături de România, aşa cum a fost dovedit, de exemplu, şi de recenta decizie a SUA de a spori prezenţa sa în România cu avioane F-16 în cadrul misiunii de Poliţie Aeriană din ţara noastră”, a mai precizat Iohannis.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.