Jandarmeria Română este acuzată de standarde duble în aplicarea sancţiunilor. Astfel, jandarmii au aplicat o singură amendă de 500 de lei extremiştilor antimaghiari care au protestat la Carei în timpul vizitei preşedintelui Ungariei, dar au amendat cu 1.000 de lei organizatorii evenimentelor de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, de la Târgu Mureş. Jandarmeria a reacţionat, miercuri, precizând că acuzaţia ”este inadecvată şi nu corespunde realităţii”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit hirado.hu, care citează un articol al publicaţiei Krónika, Jandarmeria Română aplică standarde duble atunci când acţionează împotriva manifestărilor antimaghiare ale extremiştilor români, respectiv împotriva organizaţiilor maghiare.

Potrivit jurnaliştilor, Jandarmeria din judeţul Satu Mare a aplicat o singură amendă, în valoare de 500 de lei, extremiştilor români care au încercat să perturbe dezvelirea statuii poetului Kölcsey la Carei, pe 12 aprilie.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

La eveniment a participat şi preşedintele Ungariei, Katalin Éva Novák.

Pe de altă parte, lui Balázs Izsák, preşedintele Consiliului Naţional Secuiesc (CNS), i s-a aplicat de către Jandarmeria Judeţeană Mureş o amendă de 1.000 de lei, pentru organizarea demonstraţiei de la Târgu Mureş, cu ocazia Zilei Libertăţii Secuieşti, pe 10 martie.

”Încercarea de a alătura o instituţie a statului care, prin statut, regulamente şi legislaţie, asigură în mod nediscriminatoriu, fără a face distincţii pe criterii etnice, religioase, economice sau de altă natură, siguranţa tuturor cetăţenilor, este inadecvată şi nu corespunde realităţii obiective prezentate distorsionat şi tendenţios pe un portal de origine maghiară. Reafirmăm cu fermitate, aşa cum o facem de fiecare dată când există acuzaţii nefondate la adresa instituţiei, faptul că Jandarmeria Română acţionează permanent, în mod transparent, nediscriminatoriu şi echidistant pentru îndeplinirea principalului nostru obiectiv, acela de a asigura un serviciu public care să răspundă nevoilor de siguranţă ale tuturor cetăţenilor, indiferent de etnia din care fac parte”, a transmis, miercuri, Jandarmeria Română.

Instituţia susţine că în cadrul Jandarmeriei ”conlucrează, în mod armonios şi eficient, angajaţi care fac parte din diferite etnii ale statului român”.

”Denunţăm public orice altă încercare de a insinua, denigra sau induce ideea unor acţiuni care transcend statutul nostru profesional. Totodată, ne reafirmăm disponibilitatea de a coopera, în mod transparent şi principial, cu toţi reprezentanţii organizaţiilor sociale, indiferent de apartenenţa lor etnică”, a mai transmis Jandarmeria.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.