Senatorul USR Irineu Darău a declarat marţi că legea pensiilor are mari şanse să aibă soarta legii Olguţei Vasilescu, care promitea în 2019, an preelectoral, că până în 2020 vor creşte toate pensiile cu aproximativ 60%. El a precizat că e o mare minciună şi că vorbim de un impact de aproximativ 1,5% din PIB, impact suplimentar pe anul 2024, inclusiv indexarea din ianurie, şi un impact suplimentar de 2,8% din PIB, pentru anul 2025.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Legea pensiilor a fost trecută într-o singură zi, în Senat,  cu amendamente pirmite la un sfert de oră după începerea comisiei, un raport schimbat pe genunchi, în plen. Totul e o mare improvizaţie, desi aveau sfârşitul lunii martie drept termen pentru jalonul PNRR ei ne spun acum că până pe 21 noiembrie această iniţiativă trebuie să fie lege pentru că vor să negocieze nu ştiu ce cu Comisia Europeană”, a declarat senatorul USR, în emisiunea Proiect de ţară: România, de la Prima News. 

Darău a precizat că ”din punctul lui de vedere e o mare minciună această lege”.

”Nimeni astăzi nu a fost în stare să ne răspundă legat de impactul bugetar concret al legii şi fundamentarea ei ca o politică publică”, a arătat Irinel Dărău, precizând că nici lucrurile din expunerea de motive nu sunt adevărate.

Despre impactul bugetar, senatorul USR a spus: ”Ei citesc din nişte tabele, dacă facem un calcul simplu, impactul pe anul 2025 este undeva între 50 şi 55 de miliarde de lei. Nu am avut reprezentantul Ministerului Finanţelor nici în comisie nici în plen”. 

”Vorbim de un impact de aproximativ 1,5% din PIB, impact suplimentar pe anul 2024, inclusiv indexarea din ianurie, şi un impact suplimentar de 2,8% din PIB, pentru anul 2025”, a afirmat senatorul, adăugând că este ”o lege de tip promisiune”.

”Această lege are mari şanse să aibă soarta legii Olguţei Vasilescu, când promitea în 2019, an preelectoral, că până în 2020 vor creşte toate pensiile cu aproximativ 60%. Ce face legea acum este ceva similar”, a mai spus Irineu Darău. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.