Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a declarat luni, în emisiunea Talk News de la Prima News TV, despre scandalul privind declaraţiile liderilor UDMR, că ei se aşteaptă ca UDMR să fie solidar cu această guvernare şi să controleze astfel de declaraţii, precizând că nu putem vorbi de revizionism în anul 2021, despre anumite pretenţii teritoriale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebat despre tensiunile din coaliţie şi riscul ruperii acesteia, Ionuţ Stroe a comentat: ”Nu cred că ne aflăm într-o asemenea situaţie, noi ne aşteptăm ca UDMR să fie solidar cu această guvernare şi să controleze astfel de declaraţii şi situaţii”, a spus Stroe. 

El a precizat că ”realitatea, dincolo de declaraţiile personale ale unuia sau altuia, că vorbim de PNL, PSD sau UDMR, realitatea este una singură, şi anume că nu putem vorbi de revizionism în anul 2021”.

”Nu putem vorbi despre anumite pretenţii teritoriale, cum că Ardealul ar fi într-o parte sau alta. Ardealul este al României, dacă eşti cetăţean român, indiferent de etnia din care faci parte, că eşti maghiar, rom, sau orice altă etnie, Ardealul este şi al tău, atâta timp cât locuieşti acolo.Nu există niciun fel de nuanţă. Declaraţiile, într-adevăr, mai ales în contextul Zilei naţionale, sunt uşor deplasate şi aş spune chiar problematice, nu îşi aveau locul cu siguranţă într-o şedinţă solemnă a Parlamentului”, a afirmat Stroe. 

Despre posibile consecinţe, reprezentantul PNL a arătat că el s-ar gândi mai degrabă că ”această autoreglare a situaţiei să vină din partea conducerii UDMR”.

”La fel cum respectă angajamentele din programul de guvernare, poziţionările acestui stat, din care fac şi ei parte, pot să transmită membrilor partidului acest sentiment, şi să existe o mult mai mare atenţie a modului de exprimare şi comportament în această coaliţie. Eu sunt singur că putem continua”, a mai spus Stroe, adăugând că şi liderii UDMR au făcut un jurămîânt şi şi-au luat un angajament în raport cu această ţară.

Despre declaraţiile colegilor săi din PNL, Ionuţ Stroe a admis că ”sunt nişte nemulţumiri personale”.

”Vă aigur că nu sunt poziţii oficiale ale PNL, noi, la nivel central, ne dorim să continuăm această coaliie, să funcţioneze această coaliţie”, a afirmat Stroe. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.