Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe i-a răspuns, joi, într-o intervenţie la Digi24, preşedintelui Consiliului Naţional al PSD, Vasile Dîncu, care anunţa într-o postare că PSD îi va cere demisia ministrului Ligia Deca dacă nu se rezolvă problema retragerii atribuţiilor secretarului de stat Florin Lixandru, el arătând că îi recomandă lui Dîncu să vorbească mai des cu structurile de conducere ale PSD, pentru că aceste reacţii resentimentare nu îl ajută cu nimic şi evident nici coaliţia. Liberalul a mai spus că situaţia secretarului de stat din PSD s-a rezolvat încă de aseară, de la şedinţa coaliţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Înainte de a răspunde acuzelor domnului Dîncu, trebuie să stabilim un lucru, de altfel reglementat legal, atribuţiile secretarilor de stat şi subsecretarilor de stat se stabilesc de către ministru, prin ordin”, a spus Ionuţ Stroe, precizând că acest lucru ţine de buna organizare şi managementul instituţiei în sine, şi anume ce face fiecare într-o instituţie.

Ionuţ Stroe a precizat că ”nu e prima oară când Vasiel Dîncu nu este la curent sau nu e informat în legătură cu deciziile luate în cadrul coaliţie”.

”Situaţia pe care o acuză dânsul în legătură cu atribuţiile acestui secretar de stat din cadrul Ministerului Învăţământului s-a rezolvat de ieri, de aseară, la şedinţa coaliţiei. E adevărat, domnul Dîncu nu a fost invitat la această şedinţă a coaliţiei, dar situaţia s-a rezolvat şi înainte de a ieşi public (..) îi recomand domnului Dîncu să vorbească mai des cu structurile de conducere ale PSD, pentru că aceste reacţii resentimentare nu îl ajută cu nimic pe domnul Dîncu şi evident nici coaliţia”, a afirmat purtătorul de cuvânt al PNL.

Despre gestul ministrului Educaţiei, Ligia Deca dea a-i retrage atribuţiile secretarului de stat Lixandru, Ionuţ Stroe a arătat că decizii pe care orice ministru le poate lua, există secretari de stat încărcaţi cu mai multe responsabilităţi cum lafel există unii care au mai puţine astfel de responsabilităţi.

”Cert e că acest secretar de stat şi cu ministrul fac o echipă, în general te aştepţi să acţioneze în mod unitar sau cel puţin în plan public. indiferent de situaţiile, discuţiile sau propunerile din cadrul instituţiei, la nivel de evoluţie publică te aştepţi ca această echipă să evolueze într-un sistem unitar, nicidecum fiecare pe limba lui sau contrazicând anumite demersuri sau lucruri care sunt în dezbatere, nu s-a luat niciun fel de decizie”, a mai declarat Stroe.

Stroe a arătat că în cadrul coaliţiei există o amplă dezbatere şi discuţie, detaliată, pe tema acestor legi ale educaţiei.

”Domnul Dîncu nu-şi face bine evident, reacţionând în felul ăsta şi nici coaliţiei. Este foarte important ca înainte să ieşim public să acuzăm sau să solicităm în nume personal, să te informezi în legătură cu anumite chestiuni. (..) E evident că situaţia s-a rezolvat de ieri şi că reacţia domnului Dîncu este una care poartă, aşa, o anumită doză de resentimente”, a menţionat Ionuţ Stroe.

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, fostul ministru Vasile Dîncu afirmă joi că acţiunea de retragere a atribuţiilor Domnului secretar de stat Florin Lixandru pentru delict de opinie, este un act de autoritarist şi totalitar care aduce aminte de vremuri pe care le credea demult apuse, el precizând că acest abuz de putere al unui proaspăt şi în acelaşi timp tânăr ministru aduce în atenţie necesitatea de a se gândi inclusiv la modificări privind funcţionarea guvernului şi exercitarea răspunderii ministeriale. ”Cred că Doamna Ministru va avea înţelepciunea să revină asupra acestei decizii, altfel suntem obligaţi să cerem demisia ministrului şi să renunţăm la colaborarea cu echipa sa, adică să-i retragem şi noi - PSD - atribuţiile delegate prin votul pentru această echipă de guvernare”, mai spune Dîncu. 

 
 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.