Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, scrie pe Facebook, vineri, în contextul discuţiilor din coaliţie şi al propunerilor PSD privind impozitarea companiilor, că ”mediul de afaceri stă ca pe ghimpi în aceste zile când se discută despre modificări fiscale. PNL va fi un garant că nu se va modifica nici cota unică de impozitare şi nici nu vom supraimpozita companiile", afirmă liberalul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Suntem şi rămânem alături de întreprinderile mici şi mijlocii. Vrem să le promovăm şi să investim cât mai mult în mediul de afaceri. Trebuie să vorbim mai mult despre investiţii şi mai puţin despre noi taxe”, scrie Stroe în postare. Potrivit purtătorului de cuvânt al PNL, 400 de milioane de euro merg în sprijinul IMM-urilor afectate de pandemie. ”Banii ajung pentru 5200 de întreprinderi mici şi mijlocii. Măsura a fost decisă în şedinţa de Guvern de ieri şi include acordarea de granturi pentru: 1) investiţii necesare capacităţilor de prestare de servicii şi 2) pentru investiţii ce vor merge în retehnologizare. ”Ştim că mediul de afaceri stă ca pe ghimpi în aceste zile când se discută despre modificări fiscale. Ştim şi că mediul de business preţuieşte predictibilitatea şi stabilitatea. De aceea, PNL va fi un garant că nu se va modifica nici cota unică de impozitare şi nici nu vom supraimpozita companiile. În criză, şocurile fiscale pot dăuna grav şi pot crea o furtună şi mai mare”, afirmă liberalul. Potrivit lui Stroe, ”prin măsura adoptată ieri de Guvernul condus de Nicolae Ciucă pentru granturile IMM, PNL arată că va susţine mereu companiile care generează locuri de muncă şi care dezvoltă economia”. Partidul Social Democrat a anunţat, joi, oficial, propunerile pentru un nou sistem fiscal, „bazat pe echitate şi solidaritate socială”. Social-democraţii propun supraimpozitarea salariilor mari şi a pensiilor speciale, deduceri fiscale pentru salariile mici şi o contribuţie pentru sănătate şi educaţie din partea firmelor mari.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.