Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a declarat vineri, la Digi24, despre legea offshore, depusă în sfârşit în Parlament, că pentru liberali a fost o aşteptare lungă, pentru că au încercat în dese rânduri să promoveze acest proiect de lege în ultimii patru ani de zile, din 2018 când a fost adoptat într-o formă care nu încuraja aceste investiţii. ”Ne bucurăm că în sfârşit am găsit această majoritate, această coaliţie favorabilă acestei legi”, a mai spus el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Putem spune că legea a ajuns târziu dar niciodată nu e prea târziu. Au fost din păcate patru ani în care investiţiile au fost blocate în această zonă, de o lege care a fost prost croită, dar în momentul de faţă, cel mai bun semnal este că România va putea beneficia, în sfârşit, de exploatarea acestor gaze la Marea Neagră şi va deveni cu siguranţă independentă energetic, pentru viitor”, a spus Ionuţ Stroe. 

Purtătorul de cuvânt al PNL a precizat: ”Pentru noi, liberalii, să ştiţi că a fost o aşteptare lungă, noi am încercat în dese rânduri să promovăm acest proiect de lege, în ultimii patru ani de zile, din 2018 când a fost adoptat într-o formă care nu încuraja aceste investiţii. Ne bucurăm că în sfârşit am găsit această majoritate, această coaliţie favorabilă acestei legi şi i-am convins pe toţi partenerii noştri de utilitatea unui asemenea proiect”. 

Potrivit lui Ionuţ Stroe, până în 2020 majoritatea parlamentară era alta, iar legea a fost promovată de Guvernul Tudose, în 2018, şi modificată în Parlament de Liviu Dragnea. 

”În momentul de faţă avem o lege bună şi cred că ceea ce se găseşte pe buzele tuturor, în momentul de faţă, sunt două chestiuni: una, este această independenţă energetică, pentru că legea, din punctul nostru de vedere, descrie o schemă foarte bună din punct de vedere financiar, pentru statul român, şi cel de-al doilea lucru, toată lumea aşteaptă acest lucru, scăderea preţurilor, care în mod evident va veni în momentul în care vom avea o producţie concretă din aceste exploataţii”, a spus el. 

Ionuţ Stroe a menţionat că primele gaze din Marea Neagră vor ajunge în partea a doua a acestui an.

”Vorbim de o producţie estimată la un miliard de metri cubi. Există o primă zonă în care unul dintre investitori este într-o fază mai avansată a lucrărilor dar, în doi ani de zile, estimează specialiştii din domeniul energiei, am putea avea un al doilea zăcământ în exploatare, de data aceasta pe uscat şi din acel moment vom beneficia şi din punct de vedere al preţului la gaze, vom deveni cu totul independenţi de orice fel de influenţă pe care o avem în zilele noastre. Nu vom mai importa gaze dar, cel mai important lucru este că vom fi protejaţi şi de eventuale fluctuaţii ale preţurilor gazelor, pe pieţele internaţionale”, a mai declarat el. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.