Deputatul PNL Ionuţ Stroe, preşedinte al delegaţiei României la APCE, anunţă că Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei va adopta joi raportul care a făcut o radiografie a situaţiei democraţiei şi drepturilor omului în România, în ultimii ani, el precizând că raportul este unul pozitiv, iar ţara noastră este numită inclusiv "model de bune practici europene".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am început azi o săptămână plină de subiecte importante la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei de la Strasbourg. L-am avut invitat la şedinţa de Grup PPE pe unul dintre comandanţii regimentului Azov. Pentru mine, a fost poate cea mai importantă întâlnire a săptămânii: Serhii Tsisaruk este cu adevărat un erou pentru ţara sa, dar şi pentru lupta în numele valorilor democratice. Rănit, el a ales să vină în faţa noastră azi, iar mărturiile lui cutremurătoare sunt o dovadă a ororilor şi violenţei arbitrare pe care Putin le-a adus în mijlocul Europei”, spune deputatul PNL.

El arată că ”APCE va organiza săptămâna aceasta o dezbatere de urgenţă despre situaţia din Europa după invazia lui Putin, iar joi, Preşedintele Zelenskyy se va adresa plenului”.

Potrivit lui Ionuţ Stroe, ”România se află şi ea pe agendă, iar joi vor adopta raportul care a făcut o radiografie a situaţiei democraţiei şi drepturilor omului în ţara noastră, în ultimii ani”. ”Vă pot spune încă de pe acum că raportul este unul pozitiv, care recunoaşte progresele României. M-am bucurat să văd că ţara noastră este numită inclusiv "model de bune practici europene", mai spune Stroe.

El menţionează că, în calitate de preşedinte al delegaţiei României la APCE, va avea o întâlnire cu premierul Albaniei, dar şi cu reprezentanţii Canadei la Consiliul Europei.

”Tot săptămâna aceasta, dezbatem recentele evoluţii ale conflictului dintre Armenia şi Azerbaidjan, după ce luna trecută cel puţin 100 de oameni şi-au pierdut viaţa. Nu în ultimul rând, APCE nu poate rămâne nepăsătoare la mişcarea femeilor din Iran, care luptă cu preţul vieţii pentru drepturile lor. Aşa cum ele au cerut, le vom "împrumuta" vocea noastră pentru viaţă şi libertate”, mai afirmă Stroe.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.