Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, afirmă că reducerea plafonului până la care consumatorii de energie electrică beneficiază de preţul compensat la 255 de kilowaţi reprezintă şi o măsură de încurajare a economisirii şi a fost făcută în urma analizelor din comitetul interministerial. În ceea ce priveşte taxarea intermediarilor din lanţul de vânzare, este ”un semnal de bun simţ şi de solidaritate între toţi”, e de părere oficialul PNL.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Forma finală care a ieşit, din punctul nostru de vedere, este cea bună. Bună pentru că, pe de-o parte, menţine un preţ foarte mic la nivelul consumatorilor atât casnici, cât şi din zona companiilor. S-a diminuat plafonul, este şi o măsură de încurajare a economisirii, dacă e să o privim în felul ăsta. Foarte multe din facturile analizate în această perioadă de compensare se încadrează până la 255 (de kilowaţi – n.r.). Sunt de ordinul milioanelor de facturi care au fost până în 100 de kilowaţi. Peste 4 milioane de facturi au fost până în acest plafon. De asta s-a considerat să se diminueze, este şi o măsură de încurajare a economisirii energiei”, a declarat Ionuţ Stroe, joi seară, la Antena 3.
 
În ceea ce priveşte taxarea intermediarilor din lanţul de vânzare în domeniul energiei, ”este practic un semnal de bun simţ şi de solidaritate între toţi”, a afirmat oficialul PNL, menţionând că, deşi a fost legal, a fost imoral ca traderii să facă profituri uriaşe în condiţiile în care producătorii erau taxaţi. 
 
”Tot acest efort al statului, în momentul de faţă taxându-se toţi intermediarii, practic se recuperează şi se ajută bugetul statului ca să poată fi depăşit acest moment de maximă dificultate”, a explicat Stroe.
 
Guvernul a extins perioada plafonării preţurilor la energie electrică şi gaze naturale de la 1 aprilie 2023 până la 31 august 2023. De asemenea, Executivul a stabilit pentru furnizori un plafon maxim de decontare de către bugetul de stat al megawatt-ului de energie electrică la 1.300 de lei. ”Tranzacţiile succesive, care au crescut preţul artificial al energiei electrice sau al gazului natural, vor fi dur sancţionate cu 5% din cifra de afaceri, amendă pe care acum ANRE o are la dispoziţie”, a afirmat ministrul Energiei, Virgil Popescu.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.