Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, afirmă, miercuri, că orice adult trebuie să poată diferenţia între fapte şi opinii, să identifice o ştire falsă sau să facă o plată în siguranţă în mediul online. Acestea au devenit competenţe de bază, iar învăţământul trebuie să se adapteze la realităţile perioadei pe care o traversăm.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Orice adult din ţara aceasta trebuie să poată diferenţia între fapte şi opinii, să identifice o ştire falsă sau să facă o plată în siguranţă în mediul online. Aceste competenţe, care nouă nu ne-au fost introduse în şcoală, au ajuns să fie unele minime, de bază, iar învăţământul trebuie să se adapteze şi să ţină pasul cu realitatea”, a scris, miercuri, pe Facebook, Ionuţ Stroe.

Purtătorul de cuvânt al PNL afirmă că, dacă ne dorim siguranţă pentru copiii noştri pe internet, ”atunci este obligatoriu să îi echipăm din şcoală cu gândirea critică şi competenţele digitale necesare pentru a naviga acest mediu”.

”Ne dorim cu toţii generaţii alfabetizate mediatic şi digital, oameni care gândesc pentru ei înşişi şi care nu cad în capcana dezinformării şi a conspiraţiilor. O felicit pe doamna senator Nicoleta Pauliuc pentru iniţiativa legislativă de a proteja copiii în online şi îi mulţumesc pentru invitaţia la dezbaterea de ieri, unde a reuşit să aducă în jurul mesei atât politicieni, cât şi experţi din zona educaţională şi IT”, a mai scris Stroe.

Senatoarea PNL Nicoleta Pauliuc a declarat, marţi, în cadrul prezentării proiectului de lege privind controlul parental pentru accesul copiilor până la vârsta de 16 ani, că mediul online este un sat fără câini iar copiii noştri, indiferent de vârstă, sunt la un pas distanţă de mesaje care le pun de multe ori şi viaţa în pericol.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.