Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a declarat luni că impozitarea progesivă ar fi chiar imposibil de aplicat în România, indiferent de voinţa liderului PSD Marcel Ciolacu şi a precizat că fără digitalizarea ANAF nu o poţi introduce. Cel mai important, e nevoie de un acord în coliţie, a subliniat el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Această impozitare progesivă, dacă ar fi să vorbim fără niciun fel de sfială, ar fi chiar imposibil de aplicat în România, indiferent de voinţa domnului Ciolacu. Există un proces extrem de complex de impunere, dacă îţi doreşti această impozitare progresivă ba mai mult decât atât, există o perioadă de predictibilitate pe care trebuie să o asumi înaintea luării unei astfel de decizii. Şi din păcare pentru domnul Ciolacu şi pentru cei care îşi doresc acest lucru ar fi trebuit lansat acest lucru cu cel puţin un an înainte şi cel mai important, e nevoie de un acord în coliţie”, a spus Ionuţ Stroe în emisiunea Proiect de ţară: România, de la Prima News.

El a continuat: ”Noi susţinem că atâta vreme cât ai modificat un Cod Fiscal la începutul anului nu ai cum să te mai atingi de el, în aceste condiţii”.

Purtătorul de cuvânt al PNL a menţionat că această cotă unică de impozitare este o cotă care stimulează economia şi care a avut efecte extraordinare pentru România.

”A ajutat să avem creştere economică an de an şi este o metodă eficientă de a taxa companiile şi activitatea economică în România şi nu e oportun din punctul nostru de vedere să schimbi această cotă unică de impozitare doar pentru anumite idei, care cu siguranţă nu îţi va aduce mai multe venituri la buget. Cota unică a adus mai mulţi bani la buget decât cota progresivă”, a mai spus Stroe. 

El a precizat că ”ştie şi domnul Ciolacu şi a recunoscut în declaraţiile publice, la începutul acestui an, că fără digitalizarea ANAF ar fi aproape imposibil să introduci cota progresivă”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.