Secretarul general PMP Ionuţ Simionca a declarat că de trei luni şi jumătate reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa aşteaptă ca Ministerul Sănătăţii să avizeze folosirea unui aparat de ultimă generaţie pentru testarea consumului de droguri. „Limitarea consumului de droguri este o urgenţă naţională, iar autorităţile sunt incapabile să facă lucruri elementare pentru a limita acest fenomen. Ministrul Rafila nu are decât două variante: să elibereze avizul sau să plece acasă!”, a mai spus el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„De peste 100 de zile aşteptăm aviz pentru aparatul de testare a consumului de droguri… Limitarea consumului de droguri este o urgenţă naţională, iar autorităţile sunt incapabile să facă lucruri elementare pentru a limita acest fenomen. Chiar dacă am fost primii şi avem unul dintre cele mai performante aparate din ţară, la Bistriţa, de trei luni şi jumătate, Spitalul Judeţean de Urgenţă aşteaptă un aviz pentru a putea folosi, la întreaga capacitate, un aparat de ultimă generaţie de testare a consumului de droguri”, a scris Ionuţ Simionca, marţi pe Facebook.
 
El a reamintit că la propunerea consilierilor judeţeni ai PMP, CJ Bistriţa-Năsăud a alocat Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa in Iunie 2022, fondurile necesare achiziţiei acestei dotări.
 
„Aparatul atestat, ale cărui rezultate sunt recunoscute drept probe juridice şi care detectează o gamă largă de substanţe interzise, a fost achiziţionat şi a intrat în dotarea spitalului. Dar.... Ministerul Sănătăţii nu a eliberat încă Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa, pentru respectivul aparat, avizul de deţinere de stupefiante. Fără aviz, nu pot fi testate asemenea substanţe”, a completat Simionca.
 
Secretarul general al PMP a adăugat că i se pare incredibil faptul că deşi acolo unde comunităţile fac tot posibilul pentru a limita consumul de droguri, Executivul „se sufocă în propria birocraţie”.
 
„Mi se pare incredibil că, şi acolo unde comunităţile fac tot ce pot pentru a limita consumul de droguri şi a salva vieţi, Guvernul se sufocă în propria birocraţie şi pune beţe în roate celor care fac lucruri concrete. Referitor la situaţia de la Bistriţa, ministrul Rafila nu are decât două variante: să elibereze avizul sau să plece acasă!”, a concluzionar el.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.