Deputatul USR Ionuţ Moşteanu a afirmat că de o lună solicită discuţii între partidele parlamentare, Administraţia Prezidenţială, AEP şi medici pentru stabilirea unor scenarii în perioada alegerilor locale din 27 septembrie, care să vizeze ce măsuri vor fi şi ce se va întâmplat în campania electorală, ziua votului sau ce acţiuni vor exista în cazul în care va exista un focar de infecţii cu noul coronavirsul la AEP sau într-un birou de circumscripţie. El a acuzat că PNL şi PSD vor puterea, chiar şi cu preţul morţii unor persoane.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Vrem şi noi statisticile pe care le are domnul Orban!  Premierul Orban  azi - «Am reuşit să oprim creşterea. Nu există niciun fel de problemă privind desfăşurarea alegerilor». În cifrele oficiale vedem altă realitate. Vedem că săptămâna trecută am avut record de cazuri noi pentru 24 de ore, record de decese într-o zi, record de cazuri la ATI. Tocmai a venit raportarea de azi - 476 persoane la ATI. Vedem că în Argeş ieri s-a umplut şi unitatea mobilă ATI venită să suplimenteze locurile din spitale şi sunt deja 5 primari infectaţi şi nici nu a început campania”, a scris Ionuţ Moşteanu luni pe Facebook. 
 
Deputatul USR a adăugat că liberalii şi social-democraţii ignoră orice discuţie responsabilă pe acest subiect.
 
„De o lună cer discuţii între partidele parlamentare, preşedinţie, AEP şi medici ca sa stabilim scenarii - campanie, ziua/ zilele votului, ce se întamplă dacă avem focar la AEP sau într-un birou de circumscripţie. PNL şi PSD ignoră orice încercare de discuţie responsabilă. Pentru ei singura miză e să ia cât mai mulţi primari unii de la alţii. Vor puterea cu orice preţ, chiar cu preţul morţii unor oameni”, a conchis Moşteanu.
 
Premierul Ludovic Orban afirmă că, dacă situaţia îmbolnăvirilor de Covid-19 se menţine la nivelul ultimelor două săptămâni, atunci vor putea fi organizate alegeri locale, precizând că au fost ţări care au organizat alegeri în ultima perioadă, iar numărul infectărilor nu a crescut în urma procesului electoral.
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.