General-maior Ionel-Sorin Bălan este noul director al Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, el fiind de altfel cel asigura conducerea STS de la demisia lui Ionel Vasîlca, în iulie anul trecut. Decizia numirii lui Bălan a fost luată în şedinţa de miercuri a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

”Preşedintele României a propus Consiliului Suprem de Apărare a Ţării numirea domnului general-maior Ionel-Sorin Bălan în funcţia de director al Serviciului de Telecomunicaţii Speciale. Propunerea a fost aprobată de către CSAT”, a anunţat Administraţia Prezidenţială în comunicatul transmis după ledinţşa CSAT.

Potrivit comunicatului, general-maior Ionel-Sorin Bălan şi-a desfăşurat activitatea în cadrul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, parcurgând toate etapele evoluţiei profesionale şi militare, ocupând funcţia de prim-adjunct al directorului Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, iar din iulie 2019 a asigurat funcţia de director al Serviciului de Telecomunicaţii Speciale.

Ionel Sorinel Vasilca şi-a înaintat în 29 iulie 2019 demisia din funcţia de director al Serviciului de Telecomunicaţii Speciale preşedintelui.

El preciza: "Demisia nu a fost depusă ca urmare a existenţei unei sincope, inadvertenţe sau ca umare a celei mai mici umbre de vinovăţie în exercitarea funcţiei de preluare şi localizare a apelurilor de urgenţă 112 de către STS, a neglijenţei mele în serviciu, a tratării superficiale sau a neasumării responsabilităţilor care privesc datoria mea şi a tuturor angajaţilor de a garanta funcţionarea continuă a serviciilor speciale, de cooperare şi a celor pe linia 112".

"Demisia a fost înaintată pentru a nu afecta prestigiul instituţiei", arătaVasilca.

Demisia sa a avut loc în contextul scandalului legat de erorile în localizarea Alexandrei Măceşanu, adolescenta răpită la Caracal de către Gheorghe Dincă. Fata a sunat la serviciul 112, cerând ajutor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.