Şeful Cancelariei premierului Ionel Dancă şi candidat la Camera Deputaţilor, în Vrancea, a declarat referitor la faptul că Violeta Alexandru figurează candidat pentru Cameră şi pentru Senat pe buletinul de vot al filialei Sector 1 că este un subiect inventat şi nu este nicio ilegalitate. El a explicat că ilegal ar fi fost ca o astfel de listă pe care apare un candidat pentru ambele Camere ale Parlamentului să fie depusă la Biroul Electoral Central. „Sunt strict chestiuni pe care le-au luat în considerare colegii noştri de la filiala Sectorului 1, gândind diverse scenarii care ar putea fi înainte Biroului Politic Naţional pentru a fi validate”, a adăugat Dancă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„La Violeta Alexandru nu este nicio ilegalitate. Este un subiect inventat. De ce spun că este un subiect inventat? Pentru că în final contează listele care au fost depuse la Biroul Electoral Central. A spune că este ceva ilegal este eronat. Pentru că ilegal este când depui o astfel de listă la BEC”, a afirmat Ionel Dancă joi la Digi 24.

Liberalul a explicat că în final contează ce propunere merge la BPN al PNL pentru validare, nu ce ipoteze are fiecare filială în parte privind candidaturile. Dancă mai spune că la Biroul Politic Naţional s-a ajuns la propunerile de candidaţi ştiute şi anume Violeta Alexandru candidată doar pe locul doi la Camera Deputaţilor pe Bucureşti.

„E un subiect inventat. Nu e nimic ilegal. Ce buletine şi-a făcut fiecare organizaţie, cu ce ipoteze de lucru au făcut şi analizat e treaba organizaţiilor la nivel local. În final contează propunerea care merge la Biroul Electoral Central. Nu încercaţi să exageraţi o chestiune care ţine cont de modul în care colegii noştri de la filial Sector 1 au înţeles să lase posibilităţi deschise pentru orice eventualitate în faţa Biroului Politic Naţional (al PNL – n.r.), pentru că acolo s-au decis listele care au mers ulterior la BEC. Pe acest caz pot să vă spun că sunt strict chestiuni pe care le-au luat în considerare colegii noştri de la filiala Sectorului 1, gândind diverse scenarii care ar putea fi înainte Biroului Politic Naţional pentru a fi validate. În final la BPN a ajuns aceeaşi propunere de candidaţi care a mers la BEC”, a conchis Dancă.

Ministrul Muncii Violeta Alexandru şi lider al PNL Bucureşti a vrut să candideze pentru un mandat la Camera Deputaţilor, cât şi pentru unul la Senat, potrivit informaţiilor obţinute de News.ro. Un document al filialei Sector 1 din 15 octombrie, buletinul de vot prin care organizaţia îşi alegea candidaţii, la întrebările privind cine ar trebui să candideze la alegerile generale, Violeta Alexandru este trecută pentru un mandat la ambele Camere ale Legislativului, chiar dacă acest lucru nu este permis de legea în vigoare.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.