Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă, afirmă că deţine dovada ”falsificării deficitului bugetar” din 2018, prin ”scamatorii fiscale şi contabile”. Datele reale ar arăta că deficitul depăşeşte 3%. ”Atât timp cât guvernul condus de infractorii din PSD şi ALDE vor continua să falsifice cifrele reale ale economiei, incertitudinea şi instabilitatea economică va persista”, spune Dancă, cerând Guvernului şi partidelor de la guvernare să nu mai joace ”economia românească al ruleta ruseacă”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Avem dovada falsificarii deficitului bugetar! În această dimineaţa a fost publicată oficial execuţia bugetară pentru anul 2018 si vede cu ochiul liber FALSUL! Am avertizat public de mai multe ori că pe ultima suta de metri, guvernul PSD - ALDE, condus de nişte infractori nu se vor abţine nici de la falsificarea bugetului din 2018 şi că vor măslui datele pentru a raporta un deficit bugetar sub 3% din PIB. Am afirmat în urmă cu câteva zile că prin diverse scamatorii fiscale şi contabile, cuplul Teodorovici - Vâlcov a inclus la venituri plăţile primite de la Comisia Europeană pentru proiectele realizate în anii precedenţi cu finanţare de la bugetul de stat fără a fi trecută şi destinaţia acestora, respectiv fără includerea lor la capitolul de cheltuieli bugetare”, a scris Ionel Dancă, luni, pe Facebook. 

Potrivit acestuia, la capitolul venituri, au fost trecute de către Ministerul de Finanţe sume de 3,87 miliarde lei pentru proiecte finanţate din fonduri UE conform Ordonanţei 30/2018. Separat în buget, sunt menţionate şi veniturile din sumele primite de la UE aferente cadrului financiar 2014 - 2020, respectiv 22,98 miliarde lei.

”ÎNSĂ, şi aici se vede FALSUL din execuţia bugetară din 2018, pe partea de cheltuieli sunt trecute doar 24,94 miliarde lei pentru proiectele cu finanţare de la Uniunea Europeană. Un calcul simplu, adunând cele 3,87 miliarde de lei pentru proiectele din anii precedenţi cu suma primită din actualul exerciţiu financiar de 22,98 miliarde lei, rezultă venituri totale de la UE de 26,85 miliarde lei în timp ce la cheltuiele sunt trecute cele 24,94 miliarde de lei. Deci, execuţia bugetară din 2018 arată un minus de 1,91 miliarde lei la cheltuieli faţă de venituri la capitolul fonduri europene”, mai spune Dancă.

Potrivit acestuia, este vorba despre ”o falisficare a deficitului cu aproapre 0,2% din PIB, ceea face face deficitul bugetar din 2018 pe cash mai mare decât cel raportat de 2,88% din PIB cu 0,2%, adică peste 3% din PIB”.

”Atât timp cât guvernul condus de infractorii din PSD şi ALDE vor continua să falsifice cifrele reale ale economiei, incertitudinea şi instabilitatea economică va persista şi asta va deteriora şi mai multe perspectivele economiei româneşti, generând plecarea investitorilor, devalorizarea leului, creşterea dobânzilor şi a ratelor bancare însoţite de un nou val de scumpiri. Terminaţi joaca cu cifrele! Nu mai jucaţi perspectiva economiei româneşti la ruleta rusească!”, a mai scris Dancă.

Bugetul general consolidat, care include atât bugetul de stat, cât şi bugetele de pensii şi de şomaj, a încheiat anul trecut cu un deficit de 27,3 miliarde lei (5,85 miliarde euro), 2,88% din Produsul Intern Brut (PIB), sub ţinta anuală stabilită de 2,97% din PIB, arată datele publicate pe site-ul Ministerului Finanţelor.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.