Deputatul neafiliat Ionel Dancă a explicat de ce a votat împotriva unui aviz favorabil în comisiile de specialitate, după audierea lui Dan Vîlceanu, propus pentru Ministerul Investiţiilor şi Fondurilor Europene. Acesta a spus că Vîlceanu a oferit răspunsuri jenante sau nu le-a dat deloc.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Am votat astăzi împotrivă la audierea ministrului PNL-PSD, Dan Vilceanu, desemnat pentru ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene. Votul meu a fost în primul rând un vot politic împotriva unui candidat susţinut de o alianţă toxică PNL - PSD, formată împotriva voinţei membrilor şi simpatizanţilor PNL. În al doilea rând, maniera în care s-a prezentat noul ministru desemnat pentru fondurile europene, cu îngăduinţă ar fi primit un vot de abţinere. I-am adresat trei întrebări concrete esenţiale pentru viitorul ministru al Fondurilor Europene şi la două nu a ştiut să răspundă iar la a treia nu a mai răspuns. L-am întrebat care sunt condiţionalităţile asumate de România care trebuie realizate până la sfârşitul acestui an şi în ce stadiu sunt pentru a putea primi următoarea tranşă de fonduri din PNRR? A încercat un răspuns evaziv iar la insistenţa mea, de a răspunde concret care sunt aceste conditionalitati, s-a scuzat că «PNRR are 1.500 de pagini...»”, a scris Ionel Dancă, miercuri pe Facebook.
 
El a mai explicat la întrebările pe care i le-a pus lui Dan Vîlceanu a primit răspunsuri jenante.
 
„În al doilea rând, l-am întrebat pe fostul ministru de Finanţe şi viitorul ministru al Fondurilor Europene, care este instrumentul de stimulare a investiţiilor de capital de risc pentru IMM-uri inclus în PNRR, pe care eu si alţi colegi l-am susţinut în Programul de guvernare PNL? Şi de ce Fondul Naţional de Garantare pentru IMM-uri nu a fost inclus în mecanismul de gestionare a instrumentelor de garantare din PNRR, care vor fi gestionate doar de alte instituţii financiare europene precum BEI şi FEI, la diferenţede costuri de administrare mult mai mari? Răspunsul fostului ministru de Finante la aceste întrebări a fost cel puţin jenant, respectiv că nu el a luat această decizie”, a mai spus Dancă.
 
De asemenea, deputatul a adăguat că la întrebarea esenţială pentru nou exerciţiu financiar 2021 - 2027, Vîlceanu nici nu a mai încercat să ofere un răspuns.
 
„În fine, la ultima întrebare, esenţială pentru noul exerciţiu financiar 2021 - 2027, viitorul ministru PNL-PSD nici măcar nu a mai încercat să răspundă, fiind salvat de preşedintele de şedinţă de la PSD care a cerut scurtarea discuţiilor. Îl intrebasem să ne spună ce tipuri de intervenţie şi măsuri va susţine din Fondul de Coeziune şi care vor fi finanţate din Fondul European de Dezvoltare Regională. Asta e! Viitorul ministru PNL-PSD de la Fonduri Europene, nu este nici primul şi probabil nici ultimul care prin rotaţie va avea posibilitatea să se califice la locul de muncă!”, a conchis Dancă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.