Fostul preşedinte Ion Iliescu susţine, într-o postare pe blogul său, că pentru români succesul Uniunii Europene este “vital” pentru dezvoltare şi pentru reducerea decalajelor care ne separă de Occident, el exprimându-şi speranţa că noua guvernare va face o prioritate din integrarea europeană.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Anul de care ne despărţim a fost un an marcat de multe crize, atât în plan politic, cât şi social, de accentuarea unor fenomene economice nedorite, atât la noi, cât şi în sânul Uniunii Europene, de care România şi-a legat destinul acum zece ani. Pentru noi, românii, succesul Uniunii este vital pentru dezvoltare, pentru reducerea decalajelor care ne separă de occident, pentru creşterea bunăstării. Sper ca noua guvernare să facă, în sfârşit, o prioritate din integrarea europeană”, a scris Ion Iliescu.

Totodată, preşedintele de onoare al PSD le-a transmis românilor ca Noul An să le aducă “împlinirea speranţelor de mai bine”.

“Cu ocazia Noului An vă urez multă sănătate, fericire şi un an mai bun! Fie ca Noul An să aducă împlinirea speranţelor de mai bine tuturor românilor! La mulţi ani!”, a conchis Ion Iliescu. 

România sărbătoreşte, duminică, zece ani de la intrarea în Uniunea Europeană. 

Aderarea României la Uniunea Europeană a avut loc la 1 ianuarie 2007, odată cu Bulgaria. Această dată a fost propusă la summitul de la Salonic din anul 2003 şi confirmată la Bruxelles, în iunie 2004. România şi Bulgaria au semnat Tratatul de aderare pe 25 aprilie 2005.

Aderarea României la UE a avut loc după 12 ani de la formularea solicitării oficiale de intrare în UE. Negocierile de aderare cu România au început în februarie 2000 şi s-au încheiat în decembrie 2004, când a fost confirmată data aderării.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.